ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 December, 2010.

.

.

VRM-ul destinat alimentarii procesorului si a memoriei RAM este identic cu cel intalnit pe placa Asus P8P67 Deluxe. Astfel avem de-a face cu un VRM de tip hibrid analog/digital cu o frecventa setabila manual din BIOS intre 300 si 500kHz. Arhitectura este de tip 16+2 faze (CPU + CPU NB) cu cate 2 tranzistoare MOSFET si 1 bobina per faza. Memoriile beneficiaza de un VRM in 3 faze, lucru de inteles tinand cont de mediul de lucru workstation caruia este destinata aceasta placa.

.

.

Tehnologia EPU poate fi activata sau dezactivata prin intermediul unui switch prezent pe placa, acesta ocupandu-se cu reducerea consumului, caldurii si a zgomotului in timp real.

Pe de cealalta parte, tehnologia TPU este utila atunci cand dorim sa overclockam sistemul dar nu prea stapanim bine termenii specifici. Aceasta se activeaza tot prin intermediul unui switch prezent pe placa si dupa 1-2 reboot-uri va porni Windows cu o frecventa mai mare. Din testele practice TPU a dat rezultate uimitoare, situandu-se foarte aproape de overclocking-ul manual realizat de mine. Mai multe detalii vom afla dupa lansarea din ianuarie, pana atunci va las in suspans.

Mufa MOLEX care se situeaza in apropierea mufei ATX 24-pin este necesara atunci cand folosim 4 placi video. Aceasta elibereaza mufa ATX de stresul “hranirii” placilor VGA infometate.

.

Comentarii

8 comentarii la: ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

 1. Foarte tare aceasta placa. Nu ne-am plictisit de tine, ci mai degraba suntem uimiti de articolele tale.

 2. Laurentiu a scris pe:

  “Astea mici” sunt tot mai interesante (ma tot racaie pe mine un pitic de ceva vreme sa fac un sistem daily/gaming, in format mATX, dar, deocamdata, carcasele in acest format sunt “incomplete” si destul de scumpe!

 3. endluzerul a scris pe:

  subscriu celor spuse de ceasuri (:)): nu ne plictisesti deloc, matose! din contra 😉

 4. Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 5. Marisol Perry a scris pe:

  Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 6. CostinPCC a scris pe:

  Se apropie sfarsitul lui Ianuarie; sper ca o sa va tineti de cuvant si o sa ne povestiti mai multe despre performantele lui Asus P8H67-M EVO.

 7. CostinPCC a scris pe:

  A trecut si Ianuarie, suntem in Februarie, … A da nu s- a specificat Ianuarie din ce an. Tipic romanie seriozitate, punctualitate “0”

 8. Monstru a scris pe:

  Costin – imi spui si mie te rog frumos ce anume astepti de la noi? Am prezentat deja marea majoritate a placilor de baza LGA 1155, cum apar noutati, le vom prezenta si pe acelea. De revenit, nu vom reveni asupra nici uneia dintre placile prezentate, nu avem de ce. Ce performante vrei sa vezi mai precis? Este vorba de Sandy Bridge, toate placile de baza merg mai mult sau mai putin la fel, diferenta o fac dotarile. Deci?

Lasa-ne un comentariu: