Prezentare – MSI B360 Gaming Pro Carbon

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 3 April, 2018.

MSI B360 Gaming Pro Carbon

 
Ani la rand Intel au fost un exemplu de constanta, modul in care acestia tratau lansarile putand fi considerat deja standard. Gamele de produse aratau similar de fiecare data, pretul recomandat pentru produsele care ocupau o anumita pozitie in gama era acelasi si per total stiai exact de la ce sa te astepti din partea gigantului american.

Cu toate acestea, primele semne ca exista probleme in paradis au aparut in urma cu trei ani, in momentul in care cei de la Intel lansau doua procesoare dintr-o “noua generatie”, mai precis Broadwell, doar pentru a le inlocui cu o intreaga familie de procesoare, mai precis Skylake, trei saptamani mai tarziu. Daca lucrurile s-ar fi oprit acolo, nu ar fi reprezentat o problema pentru marea majoritate a pasionatilor.

Din pacate insa, in Iunie 2016 aveam parte de inca o surpriza neplacuta, Intel lansand un varf de gama pentru un pret aproape dublu fata de ceea ce puteam vedea pana in acel moment. Procesorul facea parte din familia Broadwell-E si avea un pret de 1723 USD… Si surprizele “placute “nu aveau sa se opreasca aici, Ianuarie 2017 aducand o alta abatere de la programul traditional, o simpla revizie a procesoarelor din familia Skylake fiind lansata sub forma unei familii de procesoare complet noi, sub denumirea Kaby Lake.

A urmat lansarea platformei X299, urmata de raspunsul dat noilor procesoare AMD Threadripper, sub forma unui nou record negativ din punct de vedere al pretului. Discutam despre introducerea seriei Core i9, al carui varf de gama, 7980XE, costa 1999 USD, spre deosebire de “traditionalii” 999 USD ceruti de AMD pentru 1950X. Deja, in doar doi ani de zile, cei de la Intel reuseau sa atraga antipatia majoritatii consumatorilor, prin lansarea unei revizii sub forma unei familii de procesoare noi, respectiv prin dublarea pretului cerut pentru varful de gama.

In aceste conditii, lansarea seriei Coffee Lake reprezenta o gura de aer proaspat pentru multi, fiind vorba despre produse care chiar aduceau o doza sanatoasa de progres tehnologic. Spuneti ce vreti despre Coffee Lake, dar 6 nuclee si 12 fire de executie pentru Core i7, 6 nuclee pentru Core i5 si 4 nuclee pentru Core i3 chiar reprezinta un progres.

Desigur, daca am fi discutat despre o lansare traditionala, atunci noua politica Intel, care nu putem decat sa presupunem ca se numeste “nici o lansare fara a supara macar o categorie de utilizatori”, nu ar mai fi fost respectata, nu-i asa? Motiv pentru care, seria Coffee Lake era alcatuita din doar 6 procesoare, mai precis 2 modele Core i7, 2 modele Core i5 si doua modele Core i3, fiecare serie primind un model deblocat si un model blocat.

Bun, asta nu ar fi neaparat o problema, pana la urma putem alege dintre 6 procesoare, cu preturi cuprinse intre 525 si 1666 RON (preturi in momentul redactarii acestui articol). Si nici nu mai conteaza ca discutam despre acelasi socket LGA1151 ca in cazul seriei Kaby Lake, insa noile procesoare nu pot functiona pe placile de baza din seria Z270. Problema, mai ales pentru cei care doreau un sistem accesibil, a fost lansarea unui singur chipset, mai precis modelul de varf Z370, contrar a ceea ce vazusem pana atunci in cazul altor lansari Intel.

Ei bine, astazi avem parte de cea de-a doua parte a lansarii Coffee Lake, in care vad lumina zilei inca trei chipset-uri dedicate acestei platforme, respectiv inca noua modele de procesoare desktop, cei de la Intel completand in sfarsit gama Coffee Lake. Motiv pentru care astazi v-am pregatit doua articole dedicate acestor noutati, cel pe care il cititi acum fiind dedicat unei placi de baza accesibile, pe numele sau MSI B360 Gaming Pro Carbon.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – MSI B360 Gaming Pro Carbon

  1. MadMaXxX a scris pe:

    Imi place ce vad, mereu am cautat alternative Asus/Gigabyte. Acuma MSI/ASRock chiar fac placi de baza bune si stabile de la entry la high end. Special ma bucur pentru MSI.

Lasa-ne un comentariu: