Prezentare – MSI MEG X570 Godlike

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 July, 2019.

 
MSI MEG X570 Godlike este o placa de baza E-ATX cu adevarat masiva, socket-ul AM4 parand minuscul pe langa dimensiunea PCB-ului. Sistemul de racire ne aduce aminte de vremurile de mult apuse, cele doua radiatoare de pe etajul de alimentare al procesorului fiind legate cu un heatpipe de radiatorul montat pe chipset, care beneficiaza de racire activa. De asemenea, fiecare dintre cele 3 slot-uri M.2 este protejat de un radiator de tip sandwich, SSD-ul fiind racit pasiv pe ambele laturi ale PCB-ului.

Deasupra sistemului de racire, pe zona care acopera I/O shield-ul, respectiv in dreptul conectorului ATX 24 pin, gasim doua display-uri de tip led. Daca display-ul din spate este pur si simplu o zona iluminata RGB, display-ul din fata este functional si afiseaza implicit diverse secvente grafice (MSI, AMD), dar si mesaje legate de initializare. Astfel, codurile afisate pe de-bug led sunt explicate – daca, de exemplu, initializarea ramane blocata in 0d, vom vedea mesajul DRAM Error, daca ramane in A0, vom vedea mesajul CPU Error, acest aspect fiind util pentru cei mai putin obisnuiti cu de-bug led-ul.

MSI MEG X570 Godlike este dotata cu 3 slot-uri PCI-E 4.0 x16 (x16/0/0/, x8/x0/x8, x8/x4/x4) si 1 slot PCI-E 4.0 x16 (electric x4), respectiv trei conectori M.2, protejati de heatsink-uri dedicate. Placa de baza suporta 4 conectori USB 3.0 frontali, un conector USB 3.1 Type-C frontal si 6 dispozitive S-ATA 3. Nu in ultimul rand, fiind vorba despre o placa de baza high-end, butoanele on-board si debug led-ul sunt prezente la datorie, MSI MEG X570 Godlike fiind dotata, pe langa butoanele Power si Reset si cu un buton pentru selectarea profilelor de overclocking .

La capitolul audio avem de-a face cu o solutie alcatuita din doua codecuri 7.1 Realtek ALC1220, un DAC ESS E9018 dedicat pentru casti si condensatori japonezi auriti, in timp ce conectivitatea la retea este asigurata de catre doua controller-e Killer pentru conexiunea LAN ( 1 x Killer E2600 Gigabit LAN si 1 x Killer E3000 2.5 Gbps), respectiv de o solutie Killer Wi-Fi 6 AX1650 + Bluetooth 5 pentru conexiunea fara fir.

Evident, dotarile nu se opresc aici, MSI MEG X570 Godlike fiind echipata cu iluminare RGB, 3 conectori pentru benzi led, un conector pentru accesorii RGB Corsair, 10 conectori PWM pentru ventilatoare sau pompe si doi conectori EPS12v cu 8 pini pentru alimentarea procesorului.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – MSI MEG X570 Godlike

  1. liviuttn a scris pe:

    Super! Bestiala placa!

Lasa-ne un comentariu: