Review – Sparkle Intel Arc A580 ORC OC

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 October, 2023.

Relative performance

 
Asa cum v-am obisnuit, am trecut placa prin toata metodologia noastra – puteti analiza graficele in acest review – si am publicat framerate-ul mediu, atat per total, cat si per rezolutie. Drept urmare, concluzia legata de performanta o tragem aici, in capitolul dedicat performantei relative fata de RTX 4090 FE.

Am testat placa utilizand driver-ul pus la dispozitie de producator, mai precis 30.0.101.4830. Din pacate, desi pastram majoritatea placilor video testate, anumite modele au venit exclusiv de la vendori, cum ar fi RTX 3050 sau RTX 3060, acestea fiind returnate dupa review-ul de lansare, drept urmare nu am putut sa le includem in comparatie.

Chiar si asa, acestea au fost comparate in momentul lansarii cu celelalte modele testate de noi astazi, drept urmare putem extrapola rezultatele in cazul placilor video lipsa. Astfel, raportandu-ne la RTX 4090, Sparkle Intel Arc A580 ORC OC obtine o performanta medie cu 2% mai scazuta fata de RX 6600, respectiv cu 5% sub ARC A750.

Evident, diferenta intre placile entry-level si noile high-end-uri este absolut uriasa, drept urmare de aceasta data am introdus in articol si grafice in care ne raportam la Intel Arc A580. In acest caz, diferenta de 2% fata de RX6600 devine 8%, in timp ce diferenta de 5% fata de ARC750 devine 17%, cu alte cuvinte aceasta este diferenta maxima de performanta in segmentul entry-level, iar Arc A580 se comporta similar cu RTX 3050.

 
Raportat la RTX 4090
 

 
Raportat la Arc A580
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sparkle Intel Arc A580 ORC OC

  1. Dor a scris pe:

    E mare diferența dintre vârful de gama și “entry-level “. Parcă am compara produse duse la extrem, cu “clone” făcute pe vapor… nu știu dacă sa râd sau sa plâng. Până una alta mă încăpățânez să păstrez același buget, 200-300eur pentru wqhd, și să-mi hrănesc alte pasiuni!

  2. Doru a scris pe:

    Excelenta treaba facuta de Intel. In ritmul acesta in cativa ani vor recupera cu siguranta decalajul de experienta in domeniu; sa nu uitam de cat timp activeaza ceilalti doi mari actori pe aceasta piata. Sper vor rezolva si problema consumului exagerat, mai ales in idle
    In ceea ce priveste articolele, nu se poate evidentia in grafice placa curenta mai bine? Bold sau alta culoare eventual.
    Multumim pentru munca depusa.

Lasa-ne un comentariu: