AMD Ryzen 7 1800X – Overclocking, DDR4 si NVMe

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 24 March, 2017.

Performanta NVMe

 

Cum platforma este nou aparuta, trebuie sa testam si partea de stocare. Vitezele cele mai mari sunt atinse pe SSD-urile NVMe, asadar daca este vreo diferenta de performanta aici o vom vedea cu siguranta. Vom testa folosind un Toshiba OCZ RD400 512GB conectat direct la procesor prin slotul M.2 de pe Crosshair VI Hero. Comparativ vom folosi rezultatele obtinute cu o platforma Core i7 7700k si placa de baza Z270, cu SSD-ul conectat direct la CPU prin intermediul unui adaptor PCIe x4 3.0 (folosindu-l direct in slotul M.2 va aduce penalizari de performanta din cauza latentei induse de conectarea la PCH).

 

atto

cdm_seq

 

Mai sus avem testele de transfer secvential unde putem observa ca nu exista nici o diferenta intre cele doua platforme, lucru imbucurator tinand cont ca Intel este deja la a doua generatie NVMe, in timp ce AMD este la prima. Mai jos putem vedea testele cu fisiere mici (4K), unde putem vedea faptul ca Ryzen ramane destul de mult in urma. Penalizarea cea mai mare de performanta o putem vedea la QD ridicat, un scenariu destul de greu intalnit totusi in utilizarea de zi cu zi ca calculatorului. Mai ingrijorator este faptul ca am avut parte de crash-uri aleatorii in testele de scriere 4K cu QD 16 / 32, cel mai probabil aceste probleme vor fi rezolvate printr-un update de BIOS.

 

anvil_4k

anvil_4k_qd16

cdm_4k

cdm_4k_qd32

 

Comentarii

8 comentarii la: AMD Ryzen 7 1800X – Overclocking, DDR4 si NVMe

 1. doru a scris pe:

  Multumesc pentru review! Il asteptam cu mult interes! La cum se prezinta lucrurile, un articol ce il continua pe acesta e mai mult decat binevenit!

  P45 si C2D E8200 a fost o platforma ce mi-a placut sa o optimizez. Daca AM4 si Ryzen e similar atunci va fi urmatoarea mea platforma 😀 Incep sa strang banutii!

 2. rage fuury a scris pe:

  Multumim pentru efort Matei! Si banuiesc ca nu e ultimul articol pe acest subiect, am auzit ca primavara asta se poarta diverse tonori de portocaliu… 😉

 3. AMD a scris pe:

  Ryzen pare un produs lansat la repezeala pe piata,fortati de necesitati financiare,si asa e un produs bun,daca vor remedia si micile probleme de constructie,si mai ales de softuri care sunt optimizate pentru procesoarele intel va fi ok.

 4. gdfd a scris pe:

  In pagina 8, asta e gresita: “Am pomenit mai devreme cuvantul de strap”

 5. Felician Balint a scris pe:

  Excelent articol.

  Prin urmare daca dorim o platforma stabila si performanta de la AMD sa mai stam 2-3 luni sa ne urcam putin si bugetul si sa asteptam sa rezolve bug-urile critice de inceput ale platformei.

  Deci cel putin in cazul AMD se merita sa punem memorii cu frecventa ridicata, am vazut comentarii pe alte site-uri ca peste 2400 nu se merita, se pare ca la Ryzen merita …

 6. Liviu a scris pe:

  Savurez cu placere orice scrieti despre Ryzen . Aveti un stil aparte . Nu cred ca sunt fan AMD, nu ma intelegeti gresit, dar ma bucur pentru lucrurile pozitive aduse si complicatia ecuatiei la alegerea unei platforme in 2017. Tentatia prin mai cand fac upgrade va fi 1700X, dar daca bugetul va fi mai “restrans” voi alege 1700.

 7. Toshin Raizen a scris pe:

  Intrebare: daca slotul M.2 este ocupat cu un SSD , unul din porturile Sata este blocat asa cum se intampla la Z170/Z270?

 8. matose Post author a scris pe:

  Nu, conexiunea M.2 vine direct din procesor asadar porturile SATA nu sunt afectate.

Lasa-ne un comentariu: