AMD Ryzen 7 1800X – Overclocking, DDR4 si NVMe

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 24 March, 2017.

Corsair Dominator Platinum SE 32GB 3200MHz

 

Pentru ca scalarea si performanta memoriei vor fi intens tratate in articolul de astazi, am decis sa folosesc un kit de memorii ceva mai deosebit. Este vorba despre Corsair Dominator Platinum Special Edition, un kit fabricat intr-o editie limitata de doar 500 bucati – fiecare kit fiind numerotat. Avem parte de un kit de 32GB format din 4 module a cate 8GB, tactat la 3200MHz CL14. Pentru asta Corsair au ales IC-uri Samsung B-die, ceea ce ar trebui sa le ofere un potential de overclocking generos precum si o compatibilitate foarte bune cu Ryzen si platforma AM4.

Modulele sunt fabricate manual, radiatoarele fiind produse din aluminiu masiv pe care sunt marcate informatiile cu laser. Iluminarea din partea superioara este alba, design-ul fiind evident evoluat din varianta normala de Dominator Platinum, disponibila pe piata de cativa ani. Pentru a pastra luciul radiatoarelor, Corsair livreaza in pachet si o laveta textila similara cu cea pentru curatat ochelarii. Calitatea si aspectul sunt la cel mai inalt nivel, sa vedem si cum se comporta!

 

IMG_0168

IMG_0170

IMG_0181

IMG_0206

IMG_0224

IMG_0231

IMG_0243

IMG_0015

 

Comentarii

8 comentarii la: AMD Ryzen 7 1800X – Overclocking, DDR4 si NVMe

 1. doru a scris pe:

  Multumesc pentru review! Il asteptam cu mult interes! La cum se prezinta lucrurile, un articol ce il continua pe acesta e mai mult decat binevenit!

  P45 si C2D E8200 a fost o platforma ce mi-a placut sa o optimizez. Daca AM4 si Ryzen e similar atunci va fi urmatoarea mea platforma 😀 Incep sa strang banutii!

 2. rage fuury a scris pe:

  Multumim pentru efort Matei! Si banuiesc ca nu e ultimul articol pe acest subiect, am auzit ca primavara asta se poarta diverse tonori de portocaliu… 😉

 3. AMD a scris pe:

  Ryzen pare un produs lansat la repezeala pe piata,fortati de necesitati financiare,si asa e un produs bun,daca vor remedia si micile probleme de constructie,si mai ales de softuri care sunt optimizate pentru procesoarele intel va fi ok.

 4. gdfd a scris pe:

  In pagina 8, asta e gresita: “Am pomenit mai devreme cuvantul de strap”

 5. Felician Balint a scris pe:

  Excelent articol.

  Prin urmare daca dorim o platforma stabila si performanta de la AMD sa mai stam 2-3 luni sa ne urcam putin si bugetul si sa asteptam sa rezolve bug-urile critice de inceput ale platformei.

  Deci cel putin in cazul AMD se merita sa punem memorii cu frecventa ridicata, am vazut comentarii pe alte site-uri ca peste 2400 nu se merita, se pare ca la Ryzen merita …

 6. Liviu a scris pe:

  Savurez cu placere orice scrieti despre Ryzen . Aveti un stil aparte . Nu cred ca sunt fan AMD, nu ma intelegeti gresit, dar ma bucur pentru lucrurile pozitive aduse si complicatia ecuatiei la alegerea unei platforme in 2017. Tentatia prin mai cand fac upgrade va fi 1700X, dar daca bugetul va fi mai “restrans” voi alege 1700.

 7. Toshin Raizen a scris pe:

  Intrebare: daca slotul M.2 este ocupat cu un SSD , unul din porturile Sata este blocat asa cum se intampla la Z170/Z270?

 8. matose Post author a scris pe:

  Nu, conexiunea M.2 vine direct din procesor asadar porturile SATA nu sunt afectate.

Lasa-ne un comentariu: