AMD Ryzen Threadripper 3 – Part 2 – AMD Ryzen Threadripper 3970X & 3960X Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 25 November, 2019.

3D Studio MAX 2020

 

 
Bun, inainte sa incepem, trebuie sa mentionez ca de anul trecut si pana acum am schimbat scenele utilizate pentru 3DStudio Max si Blender, colegul nostru Amok punand la punct doua scene mult mai complexe, pentru a tine pasul cu cresterea puterii de calcul. De asemenea, Microsoft au adus update-uri semnificative sistemului de operare, acesta fiind capabil sa utilizeze mult mai bine resursele oferite de procesoarele cu un numar ridicat de fire de executie, iar AMD au lansat mai multe versiuni AGESA intre timp. Motiv pentru care, in marea majoritate a benchmark-urilor cele doua procesoare AMD Ryzen Threadripper din a doua generatie obtin un spor de performanta fata de ceea ce vedeam anul trecut in momentul lansarii.

Cu toate acestea, in 3DStudio Max si Blender, 2990WX nu se comporta asa cum ar trebui, chiar daca toate nucleele lucreaza la 100% si frecventa boost este aceeasi ca si acum un an. Din varii motive pe care eu nu le-am putut descoperi pana in acest moment, 2990WX are un comportament slab in aceste doua teste, iar pana in momentul de fata nu am primit un raspuns oficial de la AMD legat de acest subiect. In urma cu o saptamana le-am trimis celor de la AMD scenele pe care le utilizam pentru testare, precum si toate detaliile legate de configuratie si asteptam ca inginerii companiei sa termine analiza situatiei si sa ne ofere un raspuns oficial.

Pana atunci… nu putem decat sa fim incantati de performanta monstruoasa pe care AMD Ryzen Threadripper 3970X si 3960X o inregistreaza in testele de randare, acestea fiind de departe cele mai rapide procesoare desktop in momentul de fata.
 

Pentru a testa performanta in randari 3D, in conditii reale, am apelat la ajutorul unui user pasionat al forumului lab501, Amok, care a creat o scena speciala, pe care am randat-o folosind motorul din 3D Studio MAX folosit si in productie, mai precis Arnold.

 

 

Blender 2.8

 

 
Colegul nostru Amok a fost foarte harnic si a creat o scena de test si pentru Blender. Blender, software-ul creat si dezvoltat de Blender Foundation, este un software 3D complet, open-source, gratuit, ajuns la versiunea 2.8.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 3 – Part 2 – AMD Ryzen Threadripper 3970X & 3960X Review

 1. Gabriel Petre a scris pe:

  RIP Intel !

 2. Daniel Necula a scris pe:

  “” – evident, utilizam Windows 10 Pro x64, cu toate update-urile la zi (in cazul de fata versiunea 1903) “”

  Deja e 1909. Media creation tool deja e la versiunea 1909.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Absolut, dar procesoarele astea nu se testeaza in 2 zile. Cand am inceput testele, 1903 cu November update era cea mai recenta versiune. Nu schimb conditiile de test in timpul testelor, conteaza ce e disponibil cand incep eu testele, nu cand public.

 4. walterescu a scris pe:

  In platforma de test apare un ssd Samsung 970PRO 1TB iar in fotografie e un MP600. Cel din urma ar fi influentat unele din rezultate ?.
  Am vazut teste comparative in care a intrat si Intel Xeon W-3175X desi se pare ca pretul il duce in alta liga. Ar fi meritat comparatia ?

 5. Dan a scris pe:

  Fain articol, mulțumim pentru update-uri si exclusivități.
  Si acum doamnelor si domnilor – sau Ladies and gentlemen cum spun englezii- concluzia finala a acestui review este ca
  cel mai performant procesor desktop – AMD Ryzen 3950X este mai performant decât cel mai bun procesor Intel HEDT.
  In plus Ryzen 3950X este cu 25% mai ieftin.
  Ryzen Threadripper oferă un raport preț/performanță excelente si pur si simplu nu au nici un fel de concurenta din partea celor de la intel.
  Așa că în 2019 în sfârșit utilizatorul poate să facă împăcat o investiție inteligentă – performanta si preț imbatabile.
  E amuzant si de compătimit Intel care încă încearcă să amăgească utilizatorii neinformați cu denumirile lor complicate la procesoare.
  Pentru PR-ul de la Intel: este necesar să faceți un update la realitatea din 25.11.2019.
  Astfel că se impune o redenumire mai realistă a familiilor de procesoare Intel.
  Core I9, atât desktop cat si HEDT nu își merita această denumire – titulatură.
  Nu le mai ajută “fața” – adică performanța și nici prețul.
  Procesoarele Intel HEDT ar trebui mai degrabă redenumite Core I8.
  Așa zis-ele procesoare desktop Core i9 e cazul să fie redenumite Core I7.
  Si tot așa Core I5, Core I3 pana ajungem la Core i1 (asta e realitatea).

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Walterescu – folosim acelasi ssd pentru toate platformele, cel din tabel. Corsairul a fost trimis de AMD, nu l-am folosit, la fel cum nu am folosit nici memoriile. Ar fi afectat sigur scorul in PCMark. In rest nu.

 7. Ion a scris pe:

  Total annihilation!!!

Lasa-ne un comentariu: