Broadwell-E – Intel Core i7 6950X Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 31 May, 2016.

G.Skill TridentZ 32GB DDR4-3200 CL14

 

Evident ca nu puteam vorbi de un refresh de platforma fara a avea si memorii proiectate special pentru functionarea pe aceasta. Cum controller-ul de memorie integrat in Broadwell-E este similar cu cel integrat in Haswell-E este destul de clar ca nu vom avea kituri de frecventa ridicata proiectate pentru aceasta platforma. Totusi, intre timp IC-urile DDR4 s-au maturizat, iar G.Skill au profitat de acest lucru si au lansat un kit alcatuit din 4 module de 8GB certificat pentru o frecventa de functionare de 3200MHz si latente stranse (14-14-14-34 2T). Acest lucru a fost posibil datorita excelentelor IC-uri Samsung B-die ce sunt preferatele overclockerilor atat pe platforma X99 cat mai ales pe platforma Z170.

Kitul primit de noi face parte din gama TridentZ beneficiind de radiatoare masive negre din aluminiu, condimentate cu accente galbene. Desi arata frumos nuanta de galben folosita este un pic prea deschisa pentru a se asorta cu orice placa de baza, memoriile potrivindu-se perfect doar cu placile din seria OC Formula a celor de la ASRock. Nu stiu daca platforma X99 si IMC-ul din Broadwell-E le va permite sa se desfasoare in voie in overclocking, dar cel mai probabil va trebui sa le fac cunostinta cu Maximus VIII Extreme si Core i7 6700K pentru a ne imprieteni asa cum se cuvine.

 

7

1

8

9

10

 

Comentarii

9 comentarii la: Broadwell-E – Intel Core i7 6950X Review

 1. Florin a scris pe:

  Cred ca aceste procesoare ar trebui testate cu noile placi gtx 1080(preferabil nu FE) la fregventa de 1080p, pe fps minim, pentru ca multe din testele ce au aratat fps minim, au aratat ca gtx 1080 pare a fii … “bottlenecked”, fiind cazuri unde minimum de fps a fost acelasi sau mai jos decat cel al unui 980 ti sau chiar 980 in cateva cazuri.

 2. Nicu a scris pe:

  Fain test, mc mult. Dupa cum se vede nu prea merita sa vand procesorul meu actual ([email protected] GHz) si sa iau un 6800K/6850K…

 3. Ivan robert a scris pe:

  Vaileu mama si eu inca sunt super multumit de X5670-ul meu la stock (nu am nevoie de oc momentan) :))

 4. Monstru a scris pe:

  Florin – procesorul nu este “limitat” in nici un fel de placa video, stai linistit. Broadwell E nu este procesor de gaming, dupa parerea mea.

 5. cleiielc a scris pe:

  Are dreptate Florin

  Cred ca aceste procesoare ar trebui testate cu noile placi gtx 1080 (preferabil nu FE)

 6. Monstru a scris pe:

  NonFE-urile nu erau disponibile in momentul realizarii articolului iar Broadwell E nu e procesor de gaming.

 7. Cristabnnj a scris pe:

  Ei nu chiar. “Intel is positioning the new high-end desktop processors including the Core i7-6950X towards extreme gamers and content creators.” Nu e de gaming, e de Xtreme gaming.

 8. Monstru a scris pe:

  Ei pot spune ca este facut si pentru bucatarie, noi am spus parerea noastra. Nimeni nu va opreste sa il cumparati pentru gaming, daca asta vreti 🙂

 9. AMD a scris pe:

  La 8000 roni ,cat costa,prea putini gameri o sa-si achizitioneze asa ceva.Mai bine se indreapta spre o placa video high.

Lasa-ne un comentariu: