Corsair H70 si A70 Review
A trecut ceva vreme de cand Corsair a lansat primul cooler pe apa, o alegere pe care atunci am considerat-o nu foarte inspirata deoarece asociam imaginea Corsair cu produse deosebite, destinate entuziastilor, iar nou-lansatul produs era mai degraba o solutie de buget. Evolutia si starea lucrurilor din acest domeniu (si nu numai) a fortat destule companii sa diversifice oferta pentru a aduce “castiguri usoare”; un exemplu elocvent in acest sens poate fi si EVGA, care avea un renume solid in lumea entuziastilor dar a ajuns sa vanda tricouri, si nu este mare lucru ca in viitor sa vedem guma de mestecat EVGA (sa speram ca nu, TiN si Kingpin aduc o urma de speranta pentru EVGA, cel putin in domeniul entuziastilor).
Fiind un entuziast care a cochetat o vreme cu watercooling-ul si stiind ce inseamna un sistem de racire pe apa performant, nu am fost incantat defel de “primul val” de watercoolere Corsair. Testele mele cu Corsair H50 au aratat o performanta relativ slaba, cu mult sub cea a unui cooler de top, pretul fiind insa mai mare; cu toate acestea, H50 a avut trecere chiar si printre overclockeri, semn ca departamentul de marketing a facut o treaba foarte buna.
Trebuie insa sa avem in vedere si preferintele personale ale utilizatorilor, si pot spune ca pana la urma este bine ca avem o gama larga de produse de unde putem alege. Ca sa argumentez si cu un caz concret aceasta afirmatie va pot spune ca intr-o sesiune de bench am avut nevoie de un cooler cat mai bun si care sa ocupe spatiu cat mai mic. Coelerele orizontale avute la dispozitie aveau o performanta jalnica (in conditii de bench), si mi-am amintit ca undeva intr-o cutie aveam ceva perfect pentru cazul meu. Poza de mai jos spune totul:
Bineinteles ca era de preferat un sistem performant (custom) de watercooling, dar nu am avut asa ceva la dispozitie si cel folosit si-a facut treaba.
Corsair H70 aduce insa o serie de imbunatatiri fata de H50 si in acest articol vom analiza performanta lui si vom vedea ce parti bune are precum si defectele sau neajunsurile lui. Pe langa H70 am inclus in teste si primul cooler pe aer de Corsair, care foloseste tehnologia HDT si se numeste A70. Nici in acest caz nu am fost multumit de ce vad pentru ca asa cum am mai spus mai sus, asociez numele Corsair cu produse de top, iar un cooler HDT nu este tocmai pe placul entuziastilor. Stiu ca targhetul lui nu reprezinta aceasta clasa restransa de utilizatori, dar mi-as fi dorit ca primul cooler pe aer produs de Corsair sa fie ceva deosebit, mai ales ca in acest domeniu lucrurile deosebite au devenit din ce in ce mai rare.
Comentarii
Pagina 6, poza nr.2 EPICA urma de pasta!
Foarte bun articolul, asa cum ne-ati obisnuit dintotdeauna.
HDT… De ce HDT?!
Domnilor , vedeti ca mai exista si ITCool care face water coolere la jumatate de pret dar mai silentioase si mai eficiente decat Corsair …
Ca si Intel , Corsair , probabil datorita numelui ciudat si fan boilor are parte de o reclama nemeritata …trebuie sa fii cretin sa arunci bani pe produse corsair ..
Pingback: Recomandare cooler procesor + ventilator in spate - My Garage
Pingback: EK-KIT L360 review - lab501
Pingback: Review - Corsair A500 - lab501