Corsair H70 si A70 Review
ANALIZA URMEI DE PASTA SI TEST DE POZITIONARE
POZITIA 1 (recomandata pt tipul de carcasa cu exhaustul in spate)
1.51V/25C AMBIENT/PK1/6000RPM – 94 oC
POZITIA 2 (recomandata pentru pozitia HP fata de die)
1.51V/25C AMBIENT/PK1/6000RPM – FAIL (100 oC)
POZITIA 1
1.51V/25C AMBIENT/Corsair TIM/6000RPM – 95.2 oC
Pozitia numarul doi obtine un strat gros de TIM pe cele doua HP-uri centrale (cele care conteaza in mare proportie la transferul termic), prin urmare procesorul intra in throttle in mai putin de un minut. Desi TDP-ul este mare, in pozitia nr. 1 A70 s-a comportat bine, reusind sa raceasca procesorul, dar turatia a fost foarte mare si vom vedea ceva mai tarziu si comparatia la acest TDP cu un cooler performant cu baza solida.
TIM-ul Corsair este performant, dar vascozitatea este prea mare si trebuie sa aveti grija la metoda de aplicare si la montarea coolerului. Cantitatea aplicata de TIM trebuie sa fie mai mare decat in cazul unui cooler cu baza solida.
In pozitia recomandata urma de pasta este buna, acest lucru nefiind o surpriza pentru ca avem o baza plana si un sistem de prindere bun.
Comentarii
Pagina 6, poza nr.2 EPICA urma de pasta!
Foarte bun articolul, asa cum ne-ati obisnuit dintotdeauna.
HDT… De ce HDT?!
Domnilor , vedeti ca mai exista si ITCool care face water coolere la jumatate de pret dar mai silentioase si mai eficiente decat Corsair …
Ca si Intel , Corsair , probabil datorita numelui ciudat si fan boilor are parte de o reclama nemeritata …trebuie sa fii cretin sa arunci bani pe produse corsair ..
Pingback: Recomandare cooler procesor + ventilator in spate - My Garage
Pingback: EK-KIT L360 review - lab501
Pingback: Review - Corsair A500 - lab501