Corsair H70 si A70 Review
BAZA SI SISTEM DE PRINDERE
Ideal ar fi la o baza HDT sa avem o distanta foarte mica intre heatpipe-uri, pentru a avea pierderi minime de transfer termic. Despre convexitatea bazei nu putem vorbi la HDT-uri si chiar daca eu am lapuit foarte putin convex o astfel de baza, nu recomand aceasta modare deoarece riscul de defectare este mare, iar HDT-urile nu sunt coolere pentru TDP mare/foarte mare care sa faca riscul oarecum justificat. Pentru cine doreste sa afle mai multe despre aceasta arhitectura, inclusiv teste de maximizare pentru transferul termic, lapping si multe altele, are la dispozitie articolul Arhitectura HDT – intre dezamagire si miracol.
Baza lui A70 este buna, finisarea este suficienta si planeitatea este foarte buna, pe cele trei axe. Singurul repros il pot face distantei cam mari intre heatpipe-uri dar cum am mai spus, nefiind coolere pentru TDP foarte mare, nu consider aceasta distanta o problema. In testele mele am maximizat transferul termic folosind TIM bazat pe metal lichid (nu faceti asa ceva, eu am facut doar in scop experimental), am avut coolere HDT cu distante foarte mici/inexistente intre heatpipe-uri, dar in nici unul din cazuri coolerul nu a facut fata la un tdp foarte mare.
La prima vedere nu mi-a placut sistemul de prindere deoarece este foarte asemanator cu cel de la 3R BoSS 2 sau Tuniq Extreme (sistemele lor de prindere sunt printre cele mai mari nereusite din domeniu). Cu sistemul de la A70 nu am avut absolut nici o problema, instalarea a fost foarte usoara, echilibrarea buna si presiunea bine calculata. Mi-a placut si posibilitatea de fixare cu suruburi a bridei de presiune ce apasa baza, un lucru foarte binevenit ce inlesneste instalarea.
Recomand strangerea piulitelor cate doua odata (cele opuse) cu cate maxim o tura, pentru a evita dezechilibrarea si compromiterea urmei de TIM. Nu exagerati cu strangerea, veti deteriora filetul daca folositi surubelnita si fortati, forta degetelor este suficienta. La aspecte mai putin bune spun ca as fi dorit o soliditate mai mare, in special a backplate-ului dar trebuie sa precizez ca am fost placut impresionat de A70 la acest aspect, nefiind putine coolerele cu pretentii la a caror instalare am “coborat cerul”.
Comentarii
Pagina 6, poza nr.2 EPICA urma de pasta!
Foarte bun articolul, asa cum ne-ati obisnuit dintotdeauna.
HDT… De ce HDT?!
Domnilor , vedeti ca mai exista si ITCool care face water coolere la jumatate de pret dar mai silentioase si mai eficiente decat Corsair …
Ca si Intel , Corsair , probabil datorita numelui ciudat si fan boilor are parte de o reclama nemeritata …trebuie sa fii cretin sa arunci bani pe produse corsair ..
Pingback: Recomandare cooler procesor + ventilator in spate - My Garage
Pingback: EK-KIT L360 review - lab501
Pingback: Review - Corsair A500 - lab501