Asus HD 7950 DirectCU II – Studiu de overclocking

Scris de: , in categoria: Placi video, in 6 March, 2012.

 

Dupa articolul cu HD7970 si cel cu HD7770, in care am avut pentru testare placi cu design de referinta, a venit randul lui HD7950 sa fie supus studiului de overclocking. De aceasta data insa nu mai testam un model de referinta, ci un model din cunoscuta deja serie DirectCu II de la Asus, pe care eu am apreciat-o inca de la aparitie pentru ca oferea overclockerilor placi bine construite chiar si in segmentul inferior de pret, aici putand mentiona GTX-ul 550TI sau Radeonul HD6670, placi mai bine construite decat referintele si care nu aveau preturi exagerate.

Designurile de referinta sunt de cele mai multe ori facute cu economie in zonele foarte importante pentru entuziasti, tendinta tot mai prezenta in ultimul timp si nelipsita la placile din “linia doi” cum ar fi GTX 470/570 sau HD7950, la care cele patru faze pentru alimentarea GPU-ului limiteaza puternic sansele unui oveclocking foarte bun. Ca de fiecare data, vorbesc din punctul de vedere al unui entuziast, iar articolele mele vor trata mult mai dur aspectele importante pentru reusita unui overclocking.

In primul articol dedicat seriei noi de placi video de la AMD am plecat cu mari sperante dar nu am fost multumit de rezultatele obtinute, prin urmare la primirea lui Asus HD7950DCII am fost destul de sceptic, in special pentru ca reusita overclockingului tine foarte mult de ce exemplar de gpu/placa nimeresti, iar eu nu primesc placi binuite pentru articole. Nu am nimic impotriva celor care pot binui placi pentru ca daca as avea posibilitatea as face cu siguranta la fel, doar expun aceasta problema pentru a lamuri unele din conditiile realizarii acestor articole.

Alt aspect este cel al racirii folosite, care este integral pe aer, adica o racire foarte limitata si cea mai slaba ca performanta, neputand fi ajutata nici de un ambient foarte scazut din cauza unor probleme in functionarea heatpipe-urilor la tempearaturi de sub minus doua grade celsius.

Asus HD7950 DCII este aici si vom afla in curand cat de rezistenta si de oveclockabila este aceasta noua placa ce face parte dintr-o categorie potrivita celor cu pretentii mai mari in alegerea unei placi video.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Asus HD 7950 DirectCU II – Studiu de overclocking

  1. DanutzuAC a scris pe:

   Ferlicitari Rami pentru articol.
   Chiar ma intrebam ce citesc in dimineata asta la cafea si la tine m-am gandit, la un studiu de OC. Dar nu sper ca am sa fiu servit asa prompt.

  2. Nu am reusit pana acum sa finalizez un overclocking la placa video de la laptopul meu….

  3. gladiator71 a scris pe:

   Felicitări !!!!
   Foarte frumos explicat şi motivat, până şi pentru un începător ca mine !!!
   Ca-n tot de-a una, rămân cu gura “apă” …………. adică, “mai vreau” ……. nu te opri !!!!!!!

  4. Dude, e impresionant ce faceti voi! Mereu raman tablou cand arunc o privire peste aceste studii de OC. E ceva atat de refreshing sa vezi toate componentele alea fortate sa lucreze la capacitate maxima, printre toate sistemele de racire si cablajele din jurul lor. Ahhhh, frumusetea hardware-ului!

  Lasa-ne un comentariu: