Thermaltake Frio Advanced si Xilence M612PRO in teste

Scris de: , in categoria: Racire, in 2 February, 2012.

Va povesteam in unul din articolele trecute despre asteptarile mele de la aceasta vasta lume a aircoolerelor sau despre faptul ca aceste asteptari inca nu s-au concretizat. Va mai spuneam ca nu ma mai mira nimic daca vorbim desprea partea negativa a lucrurilor si ca daca voi vedea coolere HDT de la cei trei mari producatori (Noctua, Prolimatech si Thermalright) nu va fi o surpriza pentru mine.

Thermalright nu stiu inca sa faca un sistem de prindere cu adevarat deosebit, cu toate ca au imbunatatit foarte mult acest aspect, ca de altfel si bazele coolerelor, cu totul dezastruoase in trecut. Ce astept eu de la Thermalright nu este imposibil de realizat, dar inca nu avem asa ceva: o baza care sa aiba convexitatea potrivita, un sistem de prindere foarte solid, si coolerul Ultra 140 Extreme. De ce tocmai Ultra 140 Extreme cand avem atatea modele lansate?. Simplu, desi avem destule modele noi si performante, nici unul nu se ridica la inaltimea regelui coolerelor de bench, desi acesta este pe piata “de cand lumea si pamantul”.

Prolimatech, sau aripa inovatoare din Thermalright au demonstrat prin Megahalems ca stiu cum se face un cooler de la cap la coada dar au demonstrat si cateva din “tarele” mostenite de la Thermalright, adica au schimbat culoarea sau “trei” lamele  si au zamislit un “cooler nou”. Dupa Megahalems si alte versiuni ale lui nu mai avem nimic nou ce merita prea multa atentie (in opinia mea bineinteles).

Noctua, creatorii celui mai complet cooler si totodata simbolul calitatii au ajuns sa faca sisteme de prindere care se indoaie cu mana, o scapare de neacceptat pentru mine. NH-D14 chiar daca inca este cel mai complet cooler nu mai domina la fel de autoritar clasamentele. Daca la aparite existau doua coolere care l-au putut invinge in cateva situatii, acum numarul coolerelor care sau apropiat sau l-au  egalat a crescut si cred ca este timpul sa ne suprinda din nou cu o creatie de exceptie. Vreau sa vad inca o data acel cooler de la Noctua care sa ma faca sa exclam “ce dracu e asta” in momentul primului contact vizual.

In ceea ce priveste coolerele din testul nostru, adica Xilence M612PRO si Thermaltake Frio Advanced, pot spune cu siguranta ca prima impresie lasata a fost una negativa: dupa Frio, un cooler solid si cu o foarte buna calitate a constructiei vine modelul Advanced care este HDT si cu o calitate mai slaba, iar M612 are o arhitectura cu foarte multe heatpipe-uri, o baza foarte solida dar totodata o suprafata foarte mica de disipare.

Asadar, am pornit destul de dezamagit la inceperea testelor, dar voi incerca sa gasesc si aspecte bune pe care sa le arat in acest articol.

Comentarii

2 comentarii la: Thermaltake Frio Advanced si Xilence M612PRO in teste

  1. bmb a scris pe:

    Salut, de ce nu realizati in loc de ditai articolul un tutorial filmat am intelege mult mai bine, cred ca ar fi si mult mai explicit. Numai bine!

  2. salut am folosit linx 0.6.4 la maxim si imi sacadeaza sunetul si ferestrele lam dat la real si sa blocat tot c poate fi?

Lasa-ne un comentariu: