Antec P9 Window – Prezentare

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 11 July, 2016.

Antec P9 Window

 
Romania nu este o tara perfecta, stim cu totii asta. Cu toate acestea, cel putin din punct de vedere al societatii de consum, putem spune ca evolutia petrecuta in ultimii 10-15 ani a fost de-a dreptul uimitoare. De exemplu, am avut rabdare sa numar brand-urile de carcase listate in magazinele noastre on-line, iar in cazul celor de la PCGarage, de exemplu, am numarat nu mai putin de 51 de brand-uri, adica 1117 de modele in total. Este adevarat, dintre acestea doar 664 de modele sunt in stoc (stocul magazinului sau stocul furnizorului), insa ideea de a putea alege din peste 600 de modele de carcase cu preturi cuprinse intre 50 si 5000 RON mi se pare absolut fabuloasa.

Poate cei mai tineri dintre voi nu inteleg ce inseamna asta si li se parte ceva firesc, ceva care li se cuvine. Pasionatii mai varstnici isi aduc aminte cu siguranta de vremurile “dinainte”… Vremurile in care toate carcasele erau gri sau albe si daca vroiai “altceva” aveai la indemana 2-3 brand-uri, cum ar fi Chieftec, Chenbro sau Antec. Ceva mai tarziu si-au facut aparitia la noi Thermaltake sau AeroCool, iar daca aveai un LianLi puteai sa te consideri vedeta printre cunoscuti.

Ei bine, printre brand-urile de care ne aducem aminte cu drag din acea perioada se numara cu siguranta si cei de la Antec, unul dintre primele brand-uri “serioase” de surse si carcase care si-au facut aparitia in Romania. Sonata vedea lumina zilei in 2004 si era dotata cu filtre de praf si ventilator de 120mm prins in suruburi de cauciuc. Stiu ca acum nu pare mare lucru, dar in urma cu 12 ani era vorba despre inceputurile unei revolutii. In 2005 vedeam P150, dar mai ales excelenta P180, care avea sa devina o referinta in domeniul silent computing-ului. Solo si P182 aveau sa rafineze aceste concepte, in timp ce seria NSK se prezenta ca o varianta ceva mai accesibila, pentru cei care isi doreau carcase solide, cu dotari pentru silent computing, dar nu dispuneau de un buget foarte generos. Iar pentru cei care chiar nu aveau buget, ceva mai tarziu avea sa apara VSK 2000.

Anii au trecut, iar cei de la Antec nu au continuat doar seria carcaselor silentioase, prin P190, P183 sau Mini P180 ci au intrat si in noi zone de design, lansand in 2008 faimoasa seria diametral opusa, adica Three Hundred, Nine Hundred si Twelve Hundred. Dark Fleet si LanBoy Air continuau aceasta directie in 2010, iar 2011 aducea Solo II, P280 precum si Eleven Hundred. In 2013 seria accesibila VSK primea un inlocuitor prin GX700, in timp ce P380 vedea lumina zilei in 2015.

Vedeti voi, pentru mine aceste denumiri nu reprezinta o simpla insiruire de produse, deoarece am utilizat multe carcase Antec in in ultimii 10 ani. NSK 6000, NSK 4400, VSK 2000 sau SOLO sunt doar cateva dintre acestea, in timp ce sistemul meu de daily-use, cel de pe care scriu aceste articole, este gazduit si acum de un Solo II. Drept urmare, putem spune ca am urmarit evolutia celor de la Antec nu doar prin review-uri ci chiar prin utilizarea produselor in practica, pe termen lung.

Si da, pot spune sincer ca eu nu am fost niciodata atras de carcasele de genul Nine Hundred sau Dark Fleet, pentru ca eu personal prefer carcasele inchise, silentioase, fara perforatii pe unde zgomotul poate sa ajunga la urechile mele. Motiv pentru care nici nu am acordat prea multa atentie carcaselor perforate din portofoliul Antec, iar carcasele silentioase nu au mai fost principala preocupare a acestora in ultimii ani. Ei bine, cu ceva timp in urma am primit la teste o carcasa noua, lansata in Iunie, care respecta design-ul sobru al inaintasilor sai, incercand sa aduca dotari pe placul tuturor, cum ar fi geamul lateral, la un pret modic (MSRP 109 USD).

 

Intro

Comentarii

2 comentarii la: Antec P9 Window – Prezentare

  1. nd22 a scris pe:

    Felicitari pentru review, bine facut! Din pacate nici antec nu mai e ce a fost odata! Spun asta deoarece detin ambele carcase server de la antec: atlas din 2005 si titan din 2007 si pot sa spun ca sunt cele mai solide carcase pe care am pus mana vreodata – pot sa ma cantaresc pe ele si nici macar nu se indoaie tabla; de asemenea au venit cu accesorii complete: toate ventilatoarele gata montate, stand-offuri, suruburi si adaptoare ca sa ai si daca pierzi cateva. Una din ele tocmai am montat un sistem coreduo si ventilatoarele merg si dupa 10 ani in timp ce la 2 thermaltake facute recent pt 2 prieteni deja faceau galagie dupa 6 luni.

  2. Mihai a scris pe:

    Imi plac filtrele si capacitatea de racire. Din punctul meu de vedere insa geamul, mai ales ca de obicei il orientezi astfel incat sa fie vazut in interior, anuleaza pretentiile de carcasa silentioasa. Mi-ar fi placut sa fi pus protectii de cauciuc pentru trecerile in zona de wire management (nu-mi amintesc termenul).
    Oh si amprentele ma innebunesc, ar trebui sa port manusi ca s-o ating.

Lasa-ne un comentariu: