Antec Solo II – Silence is golden

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 November, 2011.


Antec SOLO II surprinde prin eleganta si simplitate; front panel-ul este construit din aluminiu, restul carcasei fiind construita din otel, piano black finish. Trebuie sa recunosc faptul ca SOLO II este o carcasa eleganta, insa panourile laterale lucioase sunt veritabile capcane pentru amprente. La fel ca si modelul anterior, SOLO II dispune de un panou lateral cu thumbscrews integrate insa, din pacate, cel de-a doilea panou lateral este fixat cu suruburi normale. Nu ar fi stricat un set de thumbscrews si pentru cel de-al doilea panou.

Aerul intra in carcasa prin deschiderile laterale ale panoului frontal, la fel ca si in cazul modelului anterior, insa spre deosebire de acesta SOLO II dispune de o fanta de aerisire montata pe latura superiora, fanta care poate avea multiple intrebuintari. In primul rand, asa cum specifica producatorul, pentru a izola air-flow-ul din interiorul carcasei de ventilatorul sursei; cu alte cuvinte, puteti monta sursa invers, cu ventilatorul in sus, pentru a o elimina din circuit-ul aerului prin carcasa. Desi aceasta este o solutie interesanta, faptul ca aceasta fanta nu dispune de filtru de praf detasabil este putin deranjant din punctul meu de vedere.

O alta utilitate a acestei fante este posibilitatea utilizarii unei surse fanless, caldura degajata de aceasta fiind evacuata prin convectie direct in afara carcasei. Nu in ultimul rand, in cazul unui sistem foarte silentios, unde ventilatorul sursei este setat pentru a maximiza silentiozitatea in detrimentul evacuarii aerului cald (Seasonic S12-II de exemplu), caldura in exces degajata de sursa este evacuata direct in afara carcasei.
.

Comentarii

2 comentarii la: Antec Solo II – Silence is golden

  1. al a scris pe:

    pot sa zic doar atat: carcasa buna, silentioasa, incapatoare (chiar si pentru placi video mari) si la un pret acceptabil.

    Eu vanam P183 pana acum, dar am luat in colimator carcasa asta acum.

  2. Tile a scris pe:

    Se pare ca Antec incep sa revina pe calea cea buna in ceea ce priveste carcasele. Imi place ca in cazul lui Solo 2 Antec au pastrat in linii mari design-ul consacrat.

Lasa-ne un comentariu: