Antec Solo II – Silence is golden

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 November, 2011.


Si am ajuns si la capitolul unde putem observa cele mai multe diferente fata de batrana SOLO. Daca va mai aduceti aminte, cel mai mare neajuns al acesteia era faptul ca intake-ul se realiza cu ajutorul a doua ventilatoare de 92mm, nu cea mai buna solutie pentru un computer cu adevarat silentios, daca ma intrebati pe mine. Ei bine, SOLO II remediaza acest neajuns, putand acomoda doua ventilatoare de 120mm pentru intake. Masca frontala se demonteaza foarte usor, fiind prinsa in doar doua sigurante, iar odata deschisa avem acces la cele doua fante de intake, dotate cu filtre de praf detasabile. Lacasul superior este fixat intr-un surub si permite accesul din exterior la cage-ul hard-disk-urilor, iar ventilatorul montat aici poate asigura racirea celor 3 unitati de 3.25″ pe care le poate acomoda SOLO II.

Lacasul inferior poate acomoda un ventilator de 120mm care asigura racirea placii video si a SSD-ului montat in spatiul dedicat. Antec SOLO II dispune doar de 3 lacasuri de 3.25″, 2 lacasuri de 5.25″ precum si un spatiu dedicat montarii unui SSD. Pe de o parte, numarul hard-disk-urilor care pot fi montate poate parea mic, insa in conditiile in care hard-disk-urile de 2TB nu mai sunt o raritate, nu cred ca putem spune ca nu ave destul spatiu pentru stocare. Avantajul in acest caz consta in spatiul pe care il avem la dispozitie sub cage-ul hard-disk-urilor, spatiu datorita caruia in Antec SOLO II, desi vorbim de un midi-tower de dimensiuni reduse, putem monta chiar si cele mai lungi placi video, cum ar fi GTX 590, HD6990 sau HD5970. Mai mult decat atat, acestea pot beneficia si de o aerisire corespunzatoare, datorita ventilatorului inferior de intake pozitionat fix in dreptul placii video. Desigur, nu vom monta asemenea placi video intr-un silent PC, insa putem folosi o solutie pasiva care va beneficia din plin de prezenta ventilatorului de intake in dreptul sau.
.

Comentarii

2 comentarii la: Antec Solo II – Silence is golden

  1. al a scris pe:

    pot sa zic doar atat: carcasa buna, silentioasa, incapatoare (chiar si pentru placi video mari) si la un pret acceptabil.

    Eu vanam P183 pana acum, dar am luat in colimator carcasa asta acum.

  2. Tile a scris pe:

    Se pare ca Antec incep sa revina pe calea cea buna in ceea ce priveste carcasele. Imi place ca in cazul lui Solo 2 Antec au pastrat in linii mari design-ul consacrat.

Lasa-ne un comentariu: