Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic
Tema cromatica folosita de Enermax, bazata pe argintiu, nu reprezinta nimic nou pentru sursele 80Plus Platinum din motive evidente. Ambalajul nu are cele mai mici dimensiuni si este atent compartimentat inauntru astfel incat sa aiba loc sursa, cablurile modulare, cablul de alimentare, trei cureluse de tip velcro, 4 suruburi de prindere, manualul utilizatorului si inca un pliant prin care Enermax isi face reclama.
Sursa in sine pastreaza aceeasi coloristica neutra, dar intrerupe monotonia prin masca ventilatorului lucioasa. Restul carcasei este vopsita intr-un gri mat si e aspra la atingere, finisaj pe care il putem intalni din ce in ce mai des. Constructia este remarcabil de buna cu o o tabla groasa si imbinari solida, chiar daca nu as pune-o la acelasi nivel cu Seasonic P-1000.
Restul detaliilor exterioare sunt reprezentative pentru Enermax, de la sleeve-ul des al cablurilor colorate in negru, rosu si galben, pana la conectorii rosii proprietari pentru cablurile modulare. De asemenea, cablurile respecta reteta Enermax: cele pentru alimentarea PCI-Express, de exemplu, se despart de-abia la jumatatea lungimii lor care si-asa nu e prea mare. Fiind un design modular, cablurile cu alimentari Molex cu 4 pini sau cele cu alimentari SATA sunt totusi individuale si nu grupate impreuna ca la alte surse Enermax.
Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electronice, care sunt asemanatoare cu celelalte surse din aceasta categorie. Sursa beneficiaza de un design single-rail de +12v capabil de a furniza 83A, in timp ce rail-urile de +3.3v, respectiv cel de +5v pot duce 20A fiecare. Cum in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v, acestea din urma vor fi mai mult decat suficiente, desi nu pot sa nu remarc faptul ca Platimax ramane in urma la acest capitol fata de concurenta.
Comentarii
Niciun comentariu la: Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic
Pingback: Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic