Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 July, 2012.

 

 

Ventilatorul folosit este un EA142512M produs chiar de Enermax care se remarca in special prin tipul de lagar folosit. Numit Twister Bearing, acesta este dezvoltat chiar de Enermax si ofera in teorie o durata de viata sporita in comparatie cu traditionalul lagar cu rulmenti. Spre deosebire de ventilatorul din Triathlor, palele nu mai au acel profil in forma aripilor de liliac.

 

 

 

Spatiul din interior este bine folosit, PCB-ul principal intinzandu-se pe aproape toata lungimea carcasei. In ciuda acestui fapt, pentru o sursa de 1000W, Platimax-ul este destul de aerisit inauntru, fara dubiu din cauza radiatoarelor de mici dimensiuni facute posibile de eficienta ridicata a transformarii AC-DC. Alt motiv pentru care PCB-ul nu este atat de aglomerat il reprezint faptul ca cea mai mare parte a etajului de filtrare se gaseste pe un PCB secundar, aflat chiar la mufa de alimentare.

Asa cum era de asteptat si de dorit intr-o sursa high-end, Enermax a adoptat tehnologia DC-to-DC care presupune obtinerea voltajelor de +3.3v si +5v din rail-ul principal de +12v folosind doua VRM-uri. Acestea sunt amplasate pe doua PCB-uri secundare unul langa altul, in apropierea integratului care ofera principalele protectii sursei.

In ceea ce priveste calitatea componentelor nu a fost facut niciun rabat, fiind folositi in primar doi condensatori Panasonic-Matsushita de 390uF fiecare, certificati la 105˚C, in timp ce secundarul gazduieste in principal condensatori solizi Chemi-Con si cativa condensatori electrolitici din seria KY a aceleiasi firme nipone.

 

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic

Lasa-ne un comentariu: