Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 July, 2012.

 

Rezultate

 

 

Rezultatele finale arata foarte bine pentru modelul Platimax, voltajele ramanand aproape de valorile nominale pe toata plaja de incarcari. Ne intereseaza in special cifrele din dreptul rail-ul de +12v, intrucat sarcina se afla preponderent pe acesta in sistemul nostru de test, procesorul si placile video fiind mari consumatori de energie electrica.

In conditiile in care sursa a putut livra cu circa 250W peste puterea de pe eticheta, stabilitatea voltajelor a fost excelenta. Practic, variatia cea mai mare am observat-o pe rail-ul de +12v, atat la conectorul pentru alimentarea procesorului cat si la cel pentru alimentarea placii video. La ~190W consumati, tensiunea era de 12.23v, scazand odata cu incarcarea pana la un minim de 12.13v la 1260W. Scaderea de 100mV inseamna o variatie relativa de numai 0.81%, o performanta foarte buna dar care nu se poate ridica la inaltimea rivalului de la Seasonic.

Beneficiile tehnologiei DC-to-DC le putem monitoriza prin intermediul tensiunii de +5v prezenta in tabelul de mai sus, practic variatia acesteia fiind foarte mica chiar si atunci cand suprasolicitam puternic sursa. Spre deosebire de alte surse ce folosesc aceasta tehnologie, se poate vedea o usoara scadere de 30-40mV in load pe rail-ul de +5v.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Enermax Platimax 1000W Super OC Edition – Test practic

Lasa-ne un comentariu: