Review – FSP Hydro G 750W
Analiza interioara
Ventilatorul de 135mm folosit este produs de Power Logic, avand lagar FDB ceea ce ar trebui sa ne ofere o durata de viata mai indelungata. Ca emisie sonora nu este chiar cel mai silentios ventilator si nici controller-ul de turatie implementat de FSP nu il ajuta foarte tare. Da, atunci cand sursa se afla in IDLE ventilatorul nu se invarte dar la cea mai mica incarcare a sursei el porneste, nu se compara din pacate cu implementarea altor producatori unde ventilatorul ramane mult mai mult timp in regim de repaus.
Asa cum am mentionat si in introducere, FSP a proiectat o platforma noua special pentru Hydro G. Topologia folosita este LLC combinat cu SR (Synchronous Rectifier) si DC-to-DC pentru obtinerea tensiunilor secundare (+5v si +3.3v).
Toti capacitorii electrolitici folositi sunt de origine japoneza (Nippon Chemicon si cativa Rubycon) certificati pentru functionare la 105 oC, in timp ce capacitorii solizi folositi in secundar sunt fabricati de Teapo. Constructia si atentia la detalii este intradevar la cel mai inalt nivel, asa cum ne asteptam de la o sursa ce tinteste segmentul enthusiast.
Filtrarea tensiunii de intrare este conforma cu ceea ce ne-am fi asteptat, avand nu mai putin de patru condensatori Y, doi condensatori X, doua bobine si un varistor.
Comentarii
Foarte interesant ,am mai intanlit si la noi pe piata surse de la FSP ,insa din pacate nu am folosit nici macar in model de la ei 🙁 ,mereu am mers pe Corsair, (stiu trebuia sa incerc si alceva,insa mult prea scumpe cele de la Corsair am simntit pe propia piele ) . Hei Monstru ,poti sa-mi dai o parere ,luna viitoare am de gand sa-mi schimb “batranica” (Corsair CX600M,ce spui intre FSP sau Be Quit! raport pret/calitate pana in maxim 450 lei ?
(p.s : cand las in comment la voi imi vine email ca sa confirm comentariul ? )
“Hey Matose ” scuze am nu am fost atent ,poti sa ignorii partea cu mail-ul ,am “descoperit” :)) ,
Pingback: Computex 2018 - FSP - lab501