Review – FSP Hydro G 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 February, 2016.

Metodologie

 

hydrog_sistem

 

Nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse dar in schimb am folosit o configuratie puternica, potrivita pentru a  utiliza toata puterea care poate fi furnizata de catre sursa. Procesorul Intel Core i7 5960X a fost urcat la 3.83GHz pentru primul test si urcat la 4.2GHz pentru cel de-al doilea, in timp ce memoriile Corsair Dominator Platinum DDR4 cu capacitatea de 16GB (4x4GB) au fost tactate la 3400MHz, folosind profilul XMP 2.0. Placa de baza folosita a fost GIGABYTE X99-SOC Champion in timp ce de racirea procesorului s-a ocupat cooler-ul Corsair H110i GTX.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste Dimastech Benchtable Mini v1.0. Evident, responsabila cu cel mai mare stres pentru sursa au fost placile video AMD Radeon HD 7970, ce ruleaza un BIOS care mentine placa video numai in regim 3D (profilul 2D este dezactivat pentru testele de overclocking). In primul scenariu am folosit o singura placa video in timp ce pentru cel de-al doilea am folosit o configuratie CrossfireX formata din doua astfel de bucati.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10. La ce consum ne asteptam sa avem de la un asemenea sistem acuratetea sa este destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400 W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in IDLE cat si in LOAD.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.15 si Prime 95 Large FFT (pe 12 thread-uri pentru a mai lasa resurse de alocat si pentru FURMark), la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in trei puncte (MOLEX, CPU si GPU).

La final, tinand cont de specificatiile oferite de producator, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere. Astfel in testul de low-load precum si in testul overload am utilizat o eficienta de 87% in timp ce in celelalte teste am socotit eficienta la 90%.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – FSP Hydro G 750W

  1. Bogdan a scris pe:

    Foarte interesant ,am mai intanlit si la noi pe piata surse de la FSP ,insa din pacate nu am folosit nici macar in model de la ei 🙁 ,mereu am mers pe Corsair, (stiu trebuia sa incerc si alceva,insa mult prea scumpe cele de la Corsair am simntit pe propia piele ) . Hei Monstru ,poti sa-mi dai o parere ,luna viitoare am de gand sa-mi schimb “batranica” (Corsair CX600M,ce spui intre FSP sau Be Quit! raport pret/calitate pana in maxim 450 lei ?
    (p.s : cand las in comment la voi imi vine email ca sa confirm comentariul ? )

  2. Bogdan a scris pe:

    “Hey Matose ” scuze am nu am fost atent ,poti sa ignorii partea cu mail-ul ,am “descoperit” :)) ,

Lasa-ne un comentariu: