Review – FSP Hydro X 450W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 August, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm folosit in Hydro X este Power Logic PLA12025B12M. Acesta poate atinge o turatie maxima de 1800rpm consumand 0.2A, generand un volum de aer de 65.15CFM la un zgomot generat de maxim 33.3dB conform producatorului. Ventilatorul a fost silentios pe toata durata testelor, lipind urechea de acesta am putut totusi identifica un zgomot de motor, lucru normal insa pentru lagarul cu 2 rulmenti ce este folosit in acest caz.

 

10

 

Asa cum puteti banui, electronica prezenta in sursa testata astazi este dezvoltata de FSP, fiind bazata pe o topologie half-bridge cu rezonator LLC in timp ce in secundar avem redresare in mod sincron cuplata cu convertoare DC-DC pentru generarea rail-urilor minore (+5v si +3.3v).

Toti condensatorii folositi sunt de productie japoneza, in primar Nippon Chemi-Con KMQ de 270uF certificat la 105 oC in timp ce in secundar avem un mix de Nippon Chemi-Con si Rubycon certificati tot pentru o functionare la 105 oC. In secundar, pentru filtrajul tensiunilor intalnim si cativa condensatori polimerici de fabricatie taiwaneza (Teapo) si chineza (CapXon) dar asta nu este o problema pentru ca acestia nu contin electrolit, asadar nu imbatranesc in timp.

Filtrarea EMI contine doi capacitori Y direct pe mufa IEM in timp ce un capacitor X, doi capacitori Y, doua bobine common-mode si un varistor sunt montate direct pe PCB. Pentru protectia la pornire avem si un termistor NTC ce limiteaza curentul la power-on ajutat de un releu pentru racirea mai rapida. Inafara de faptul ca as fi preferat inca un condensator de tip X in filtrul EMI nu prea am ce sa-i reprosez lui Hydro X pe partea de constructie.

 

12

13

9

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – FSP Hydro X 450W

  1. David Iosif Fabian a scris pe:

    Matose, s-ar putea introduce in aceste teste si un test de zgomot?

  2. pop adrian a scris pe:

    Este o placere sa citesc orice rewiew de la voi dar mai ales review-urile despre surse si carcase. Matose am si eu o sursa FSP Hydro X 450W cumparata din alta tara si garantie la ea nu mai am .Problema la acesta sursa a fost ventilatorul de la inceput care nu a fost silentios nicoadata! Acum dupa 9 luni de functionare ventilatorul este foarte galagios ! intreabarea mea este : Se poate schimba ventilatorul sa pun altul mai silentios avand in vedere ca garantie la sursa oricum nu mai am ? multumesc anticipat !

Lasa-ne un comentariu: