Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 September, 2012.

 

 

Ventilatorul folosit este un Protechnic Electric MGA12012HF-A25 de 120mm, care foloseste un lagar cu fluid, o solutie care teoretic imbina silentiozitatea bucsei cu fiabilitatea rulmentilor, ambele fiind caracteristici foarte importante pentru un ventilator folosit in interiorul surselor unde temperaturile pot creste simtitor. Racirea componentelor dinauntru nu ar trebui sa fie o problema reala, turatia maxima fiind de 2400rpm la un consum de 0.45A, dar ramane de vazut cum este acest aspect pus in echilibru cu nivelul de zgomot.

 

 

 

Dar ce gasim cand ne indreptam atentia inspre electronica? Cei de la Thermaltake folosesc deja populara platforma FSP Aurum care se pare ca a ajuns sa fie alegerea preferata pentru sursele mainstream cu eficienta mare, cu siguranta se regaseste intr-un numar foarte mare de produse. Schema de functionare si layout-ul fiind identice cu numeroase alte surse, diferentierea se poate face numai prin utilizarea unor componente de calitate mai buna.

Producatorul nu a gresit in legatura cu electroliticul din primar care este intr-adevar de provenienta japoneza, acesta fiind produs de Panasonic-Matsushita. Mai mult, condensatorul de 330uF este intr-adevar certificat pentru buna functionare la 105˚C. Surpriza mare a fost furnizata de condensatorii din secundar, majoritatea fiind KZE-uri de la Chemi-Con recunoscute pentru performantele si fiabilitatea lor.

 

 

 

Partea de filtrare arata bine, continand obisnuitele: patru condensatori Y, doi condensatori X si trei bobine. Nu am putut gasi insa varistor care sa preia varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica cu rolul de a proteja atat sursa cat si restul componentelor alimentate.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

  1. ce de cabluri :)))

  2. kELOO a scris pe:

    Citez de pe prima pagina “Certificarea 80Plus Gold nu o mai fi ultimul ragnet in materii de surse”.
    Corect este racnet, cu “c” nu cu “g”!

    In rest, numai de bine!

    PS: faceti si diagnosticari de PC-uri, si daca da…cat costa? Am o problema cu sursa cred si as vrea parerea unui profesionist.

Lasa-ne un comentariu: