Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 September, 2012.


 

Ambalajul nu lasa loc semnelor de intrebare, iar schema coloristica nu a fost aleasa intamplator. Pentru a diferentia noul model de predecesorii sai, Thermaltake nu a ales sa il numeroteze sau sa ii adauge vreun sufix demn de masini sport – XT, GTX sau TDi. In schimb, singurul lucru care ne spune ca avem de-a face cu o cu totul alta sursa este emblema 80Plus Gold si culoarea aurie care se asorteaza de minune cu negrul tipic Thermaltake.

Pe spate lucrurile devin putin mai tehnice, si aflam despre principalele caracteristici: design-ul single-rail pentru linia de +12v, puterea maxima continua de 650W, utilizarea unui electrolitic de provenienta nipona in primar, PFC-ul activ si bineinteles certificarea 80Plus Gold. Mai mult decat atat, Thermaltake ne spune si de cati conectori dispune sursa sau cum evolueaza eficienta in functie de incarcare, mai mult decat suficient pentru a sti despre ce se poate gasi in cutie.

 

 

 

 

Sursa in sine nu este construita tocmai la standarde gold… Tabla folosita nu este prea groasa, lucru care se simte imediat ce ridici sursa in mana. In cazul unei surse mainstream as renunta in orice moment, zi sau noapte, la o constructie extravaganta in schimbul unui pret mai accesibil. Exemplarul primit la teste a avut insa o mica problema: sleeve-ul de pe cablul ATX cu 24 de pini era rupt la un capat si iesea din interiorul sursei; cred insa ca acesta este un caz izolat. Pe de cealalta parte, faptul ca sleeve-ul este cam rar, ceea ce il face practic, insa, nu si placut estetic, nu depinde de exemplar.

 

 

 

 

In partea de jos se gaseste eticheta cu specificatiile electronice, oarecum normale pentru o sursa din aceasta categorie. Astfel, rail-ul de +12v este capabil de 50A, adica 600W, teoretic in masura sa alimenteze chiar si o configuratie mai high-end. Rail-urile de +3.3 si +5v pot duce 26A fiecare si cum in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v, acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

  1. ce de cabluri :)))

  2. kELOO a scris pe:

    Citez de pe prima pagina “Certificarea 80Plus Gold nu o mai fi ultimul ragnet in materii de surse”.
    Corect este racnet, cu “c” nu cu “g”!

    In rest, numai de bine!

    PS: faceti si diagnosticari de PC-uri, si daca da…cat costa? Am o problema cu sursa cred si as vrea parerea unui profesionist.

Lasa-ne un comentariu: