Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 September, 2012.

 

Rezultate

 

 

Dupa ce am vazut la lucru atatea surse bazate pe platforma FSP, performantele lui Thermaltake Toughpower 650W GOLD nu erau dificil de anticipat. Folosind o topologie group-regulated, tendinta este ca voltajul de pe linia de +12v sa scada in timp ce restul cresc pe masura ce sursa incearca sa compenseze scaderea tensiunii de la +12v.

Ca urmare tensiunea de pe rail-ul de +12v scade cu aproape 3% de la 12.13v pana la 11.77v in timp ce voltajul de +5v creste cu 1.77% de la 5.06v pana la 5.15v. Asta ce inseamna? Ca folosirea componentelor electronice de calitate plaseaza Thermaltake-ul deasupra altor surse bazate pe aceeasi platforma iar voltajele livrate nu vor pune in pericol buna functionare a sistemului de calcul.

In ciuda acestui lucru, OCP-ul este foarte agresiv iar sursa taie alimentarea chiar inainte sa livreze puterea nominala de 650W, cu aproape 50W sub eticheta. Sigur, platforma noastra este de fapt un mare consumator pe linia de +12v, in timp ce rail-urile de +3.3v si +5v nu au de-a face cu o incarcare prea mare. Chiar si in acest caz, suntem obisnuiti sa vedem surse care pot livra cel putin cat scrie pe eticheta. In cazul acestei platforme ma gandesc totusi ca OCP-ul agresiv nu este atat de rau ca in alte cazuri, din moment ce variatia tensiunilor accelereaza rapid odata cu cresterea consumului; poate aceasta este metoda prin care cei de la Thermaltake s-au asigurat ca toate exemplarele vor ramane in plajele specificate de standardul ATX.

Gratie eficientei ridicate si a puterii relativ scazuta, Thermaltake Toughpower GOLD nu se incinge aproape deloc. Chiar si in load sustinut (550W – 600W consum DC adica) carcasa nu se incalzea decat putin pe partea de jos si aerul care iesea din sursa era doar cu cateva grade mai cald decat ambientul. In aceste conditii ar fi fost de asteptat ca si nivelul de zgomot sa fie scazut, dar lucrurile nu stau chiar asa. Cu toate ca numai zgomotoasa nu poate fi numita, cei cu urechea fina nu vor avea nicio problema ca noaptea sa auda volumul de aer miscat de ventilator. Tinand cont ca vorbesc despre experienta avuta cu sursa in regim open-stand, in interiorul unei carcase antifonate lucrurile vor sta mai bine.

 

Comentarii

2 comentarii la: Thermaltake Toughpower 650W GOLD – Test practic

  1. ce de cabluri :)))

  2. kELOO a scris pe:

    Citez de pe prima pagina “Certificarea 80Plus Gold nu o mai fi ultimul ragnet in materii de surse”.
    Corect este racnet, cu “c” nu cu “g”!

    In rest, numai de bine!

    PS: faceti si diagnosticari de PC-uri, si daca da…cat costa? Am o problema cu sursa cred si as vrea parerea unui profesionist.

Lasa-ne un comentariu: