MSI MOA 2012 – Povestea

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 30 October, 2012.


 

Interviu

 

Odata cu participarea la un asemenea eveniment apare oportunitatea de sta la discutii cu oameni importanti din interiorul companiilor, castigand astfel “insight”-uri valoroase vis-a-vis de strategie sau unghiul din care producatorii urmaresc scena overclocking-ului. Charles Chiang, Corp. Executive Vice President & General Manager in cadrul MSI, a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari pe care le puteti citi in cele ce urmeaza:

 

 

lab501: Lasand la o parte publicitatea, ce alte beneficii poate sa aduca un eveniment de anvergura Masters Overclocking Arena unui producator de hardware?

Charles Chiang: Masters Overclocking Arena este un eveniment de anvergura mondiala care se bucura de o mare expunere in presa, asa ca putem imbunatati imaginea produselor noastre high-end si putem sa stabilim noi relatii cu overclockeri sau sa le imbunatatim pe cele existente deja. Acest aspect este foarte important, pentru ca overclockerii ne ofera feedback atunci cand le trimitem hardware preproductie, sau chiar in stadiul de design, feedback pe care incercam sa il implementam in produsele noastre. In acest fel ne imbunatatim permanent produsele si le imbunatatim capabilitatie de overclocking.

lab501: Cu fiecare noua generatie de hardware, overclocking-ul devine din ce in ce mai facil. Vedeti o crestere in numarul celor care isi overclockeaza PC-ul de acasa? Este mai greu sa satisfaci overclocker-ul amator, sau pe cel profesionist?

Charles Chiang: Pana nu cu mult timp in urma overclocking-ul era foarte greu de facut, era nevoie sa cunosti produsul, sa il modifici d.p.d.v. hardware, iar asta nu puteau sa faca decat profesionistii. Noi incercam totusi sa facem overclocking-ul cat mai accesibil, iar prin tehnologii precum OC Genie II, Click BIOS II sau prin folosirea componentelor Military Class III credem ca am realizat fix acest lucru. Vedem din ce in ce mai multi oameni care se inregistreaza pe website-ul nostru, pun intrebari legate de overclocking sau le raspund celorlalti.

Referitor la nevoile diferitelor categorii de overclockeri, trebuie inainte de toate sa iti definesti cat mai bine produsul. Pentru entuziasti si profesionisti avem, de exemplu, gama de placi de baza Big Bang, care ofera numeroase setari si posibilitati de tweaking necesare in momentul in care vrei cele mai bune rezultate. In ceea ce priveste placile video, line-up-ul este impartit in mai multe serii – Lightning, Hawk, Power Edition si Twin Frozr – pentru ca fiecare utilizator are nevoi diferite, iar noi vrem sa le satisfacem cat mai bine.

lab501: Aproape toti producatorii au imbratisat overclocking-ul prin facilitati hardware sau utilitare software. Cum incercati sa va diferentiati de concurenta?

Charles Chiang: Din perspectiva hardware-ului, folosim componente Military Class III si cred ca suntem unici pe piata in aceasta privinta. Prin folosirea componentelor electronice de cea mai buna calitate putem asigura performantele si fiabilitatea produsului finit. Desigur, primim feedback de care incercam sa ascultam si sa facem urmatoarea generatie de hardware sa fie si performanta, vorbim mai degraba de un proces continuu, pentru ca trebuie sa iterezi si sa progresezi cu fiecare ocazie pe care o ai. Daca vorbim despre software, solutiile propuse de MSI sunt unele dintre cele mai apreciate in randul overclockerilor. Afterbuner, de exemplu, este folosit nu numai cu placile noastre video ci si cu altele, iar asta cred ca spune multe despre calitatea utilitarului.

lab501: Va multumim pentru timpul acordat!

 

Comentarii

12 comentarii la: MSI MOA 2012 – Povestea

 1. Octav a scris pe:

  Felicitari ca sunteti pe harta OC-ului si lumea va cheama si va recunoaste ca material bun.Unul din putinele locuri unde nu suntem judecati dupa faptele nationalitatilor conlocuitoare rezidente prin coclauri si balti autohtone.

 2. Felicitari ba! 😀

 3. Bugsy004 a scris pe:

  Felicitari & keep on going.

  Octav, cred ca i-au intrebat de mai multe ori daca sunt siguri romani 🙂

 4. Hyadum a scris pe:

  Felicitari!

 5. Ciupearca a scris pe:

  multa bafta pe viitor !!!

 6. Alex a scris pe:

  Felicitari pentru noi sunteti cei mai buni! Da’ ia ziceti-mi si mie e buna de ceva berea taiwaneza?

 7. Monstru a scris pe:

  Un fel de Ursus asa…

 8. Freakazoid a scris pe:

  Felicitari pentru reusita si pentru articol (e unul dintre cele mai reusite).
  @ Octav – e vina conducerii si implicit a noastra ca suntem judecati altfel decat ar trebui :D…sau asa cred eu.
  La mai multe articole si evenimente asemanatoare !
  P.S. Va invidiez pt burgerul de care suntem privati…era singurul cu gust bun de la noi :P.

 9. Dreamcatcher a scris pe:

  Rezultatele astea m-au facut sa uit de toti latraii, suspiciosii, dubiosii si limitatii care va contesta.Dar nu-i nimic din pacate cu ocazia urmatorului articol toti cei mai sus mentionati o sa revina cu forte de data asta nelimitate.Respect pentru ce faceti si pentru ca ati ajuns numarul unu pe planeta din tara astora.Ma inclin!

 10. Congrats, meritati toata aclamatia!

 11. stefan m. a scris pe:

  Tot respectul nostru! Asemenea oameni merita sa ocupe timp in cadrul emisiunilor de stiri! As avea motiv sa schimb si eu canalul de desene pe care se uita ala micu’…

 12. Sorin Marin a scris pe:

  Uau…oameni de calibru magnum 🙂

Lasa-ne un comentariu: