LAB501 la Academia de Vara ForumIT

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 13 August, 2012.

 

LAB501 – Extreme Hardware

 

A…cred ca am uitat sa va spun ca toate prezentarile au fost filmate, si nu mai putin de 3 camere au stat tot timpul cu privirea atintita asupra noastra. Motiv pentru care totul a fost organizat la milimetru, pentru a nu exista timpi morti si pauze nedorite. De aceea, in timp ce Andrei isi tinea prezentarea si eu il mai incurcam din cand in cand, colegii matose, ihlades si orlov pregateau de zor platforma in spatele nostru. Doar nu credeati ca am tinut o prezentare LAB501 fara azot, nu-i asa?

Ei bine, de aceasta data am facut un mic pariu intre noi…Nu testasem niciodata placa de baza pe care ne-a adus-o Andrei (GIGABYTE Z77-UP4 TH), si nu testasem niciodata 3770K-ul folosit la acest eveniment sub azot, prin urmare Matei era destul de sceptic in privinta unui rezultat decent obtinut live, cu 100 de priviri curioase atintite asupra noastra. Asa ca am facut un mic pariu…eu am spus ca va atinge fara probleme 6GHz…

Dupa ce Andrei a terminat prezentarea, colegii au inceput sa utilizeze artileria grea. Azotul a inceput sa sfaraie in sala de conferinte, zeci de ochi uimiti nu stiau ce sa urmareasca mai intai (Matei care turna constiincios azot in tub, sau eu care imi turnam constiincios azot in cap), iar Andrei sunt convins ca astepta cu sufletul la gura sa vada ce parere avem despre Z77-UP4.

Ei bine, 45 de minute mai tarziu, nu doar trecusera baietii de 6GHz, dar se jucau frumos pe la 6200MHz, si ar fi mers si mai sus daca cineva de la Gigabyte s-ar fi gandit ca aceasta placuta entry-level chiar se poate lua la tranta cu placi mult mai suparate pe azot, si i-ar fi pus in BIOS vCore si peste 1.85v. E, noi sa fim sanatosi, UP4-ul chiar s-a dovedit o placa foarte potrivita pentru azot, feedback-ul a fost trimis in Taiwan si sunt convins ca in curand o sa trecem lejer si de 6,5GHz pe aceeasi placa.
 

Comentarii

3 comentarii la: LAB501 la Academia de Vara ForumIT

 1. Laurentiu a scris pe:

  Faina treaba!

 2. Lucian a scris pe:

  Buna treaba!!! Si frumos rezultatul cu placa GIGABYTE Z77-UP4 TH, doar ca la 10 milioane numai placa de baza entry level nu e…:P
  Keep up the good work!!!

 3. Nicku a scris pe:

  Foarte multa lume prezenta, foarte multe premii oferite (adaug ca au fost substantiale) si totusi comentariile la acest articol lipsesc. Unii pot fi atat de superficiali. Eu nu am fost prezent la eveniment si de abia acum am vazut de acest articol, dar daca as fi ccastigat ceva (orice) cu siguranta v-as fi multumit printr-un mesaj postat aici. Numai bine!

Lasa-ne un comentariu: