LAB501 la Academia de Vara ForumIT

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 13 August, 2012.

 

LAB501 – Extreme Reviews

 
Ziua de 27 s-a incheiat apoteotic, iar gasca LAB501 s-a retras, dedicandu-se berii si ….ermmmm….meditatiei asupra intelesului ascuns al vietii… Nu pentru mult timp insa, pentru ca Luni, 30 Iulie, am revenit in forta pentru a ii pune pe copii la treaba. Radem, glumim, facem demonstratii, dam premii, dar daca va inchipuiti ca este usor sa fiti in pielea noastra….poftiti la treaba dragilor!!!

Din cei aproximativ 100 de participanti, 30 s-au inscris pe liste pentru a participa la un concurs de review-uri. Acestia au fost impartiti in 3 grupe, fiecarei grupe revenindu-i sarcina de a realiza un review pentru unul dintre cele 3 dispozitive pe care le-am avut la dispozitie pentru testare – Lenovo U410, Panasonic Toughbook CF-31, respectiv Maguay MyWay 1401u Ivy Bridge. Cele trei echipe au trebuit sa se documenteze pe NEXT pentru a vedea cum trebuie sa arate un review despre un notebook/ultrabook, apoi indrumatorul fiecarei echipe (Monstru pentru echipa Maguay, matose pentru echipa Toughbook, respectiv Orlov si ihlades pentru echipa Lenovo) a impartit sarcinile membrilor echipei.

Review-urile au fost impartite in 7 capitole, membrii echipelor trebuind sa lucreze in paralel. Dincolo de introducere si incheiere, concurentii si-au prins urechile in analiza specificatiilor, testarea performantelor, testarea calitatii ecranului, a temperaturii, s.a.m.d. Pentru a demonstra importanta testarii precise, am pus la dispozitia concurentilor colorimetrul si termometrul, pentru a putea realiza masuratori cat mai precise si pentru a vedea cu ochii lor cat de mare este diferenta dintre o apreciere subiectiva si o masuratoare realizata cu instrumentele potrivite.

Review-urile au fost citite publicului de catre Nicolae Crefelean de la ForumIT, iar ceilalti participanti au trebuit sa voteze review-ul castigator. Apoi, prin tragere la sorti, fiecare membru al echipei a primit cate un premiu din partea partenerilor nostrii. Spre rusinea mea, echipa Maguay s-a clasat pe ultimul loc, echipa Lenovo s-a clasat pe locul al 2-lea, in timp ce echipa lui Matei, adica echipa Toughbook, a luat locul 1. Felicitari tuturor celor care au participat, si au avut ocazia macar pentru cateva ore sa vada cum este sa testezi pentru NEXT LAB501!!!

 

Comentarii

3 comentarii la: LAB501 la Academia de Vara ForumIT

 1. Laurentiu a scris pe:

  Faina treaba!

 2. Lucian a scris pe:

  Buna treaba!!! Si frumos rezultatul cu placa GIGABYTE Z77-UP4 TH, doar ca la 10 milioane numai placa de baza entry level nu e…:P
  Keep up the good work!!!

 3. Nicku a scris pe:

  Foarte multa lume prezenta, foarte multe premii oferite (adaug ca au fost substantiale) si totusi comentariile la acest articol lipsesc. Unii pot fi atat de superficiali. Eu nu am fost prezent la eveniment si de abia acum am vazut de acest articol, dar daca as fi ccastigat ceva (orice) cu siguranta v-as fi multumit printr-un mesaj postat aici. Numai bine!

Lasa-ne un comentariu: