ASUS Geforce GTX 560 DirectCU II TOP

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 17 May, 2011.

.

.

Dupa cum se putea deduce din numele DirectCU II, cooler-ul este bazat pe tehnologia HDT. Avem de-a face cu 3 heatpipe-uri de 6mm care fac contact direct cu GPU-ul; nu e chiar o solutie pe care o agreez dar macar de data asta GPU-ul face contact cu toate heatpipe-urile iar ca eficienta sta destul de bine dupa cum am vazut in cazul fratelui mai mare GTX 560 Ti.

.

.

Primul lucru remarcat este PCB negru mat si VRM extrem de solid. Acesta are o arhitectura cu 6+1 faze (GPU + GDDR) avand 3 tranzistoare MOSFET per faza in cazul GPU-ului si 4 tranzistoare MOSFET per faza in cazul memoriilor. Bobinele sunt din aliaj (Super Alloy Power) ceea ce inseamna ca disipa mai putina energie decat cele clasice, si putem observa ca protectiile devenite standard pe placile NVIDIA din seria 5XX lipsesc in cazul asta. Cele 2 piese albe de sub conectorii de alimentare sunt sigurante pentru a proteja placa in cazul in care are loc vreun scurt-circuit.

Controller-ul PWM este proprietar ASUS, purtand numele de SHE (Super Hibrid Engine); totusi, acesta poate fi controlat atat de ASUS Smart Doctor cat si de NVIDIA Inspector. Voltajul stock este 1.025v iar maximul setabil este 1.1125v (e nevoie de un BIOS custom pentru marirea aceastei limite). Memoriile GDDR5 sunt de provenienta Samsung cu latenta de 0.4ns ceea ce inseamna ca sunt certificate pentru functionare la 1250MHz, daca suporta controller-ul de memorie evident.

Comentarii

9 comentarii la: ASUS Geforce GTX 560 DirectCU II TOP

  1. endluzerul a scris pe:

    tare asta cu rotirea graficului / semnul indecent. am ras bine de tot. oare are de-a face cu prostiile facute in ultima vreme de unii din tabara verde? :))) (590 e un exemplu clar, dar pot pune pe lista si mizeriile gen 550 Ti, si lista poate continua).

  2. ferike a scris pe:

    Concluzie si analiza din intro foarte bune.

    Si mi-a placut versus-ul clock-to-clock, a scos din joc toate instrumentele de marketing nV.

    Ms matose, inca un articol util, educativ!

  3. ionut a scris pe:

    Cer sa mai, ATI sta slab la procesoare recunosc, dar pe de alta parte……review-ul astsa spune tot 🙂

  4. TheDragon a scris pe:

    Foarte frumos structurat articolul insa din punctul meu de vedere Nvidia e pe moarte, nimic inovator, nimic nou, ci doar reeditat.
    Cei de la amd lupta pe mai multe fronturi si din cate se vede nu prea reuseste sa tina pasul cu totul deodata.

    In categoria video se descurca admirabil insa pe cealalta parte avem familii de procesoare pe cale de disparitie, impinse pana la pragul critic al tehnologiei folosite. Promisiuni marete la generatiile noi de procesoare. Sper sa sa ii ajunga pe cei de la Intel si sa ii zdrobeasca 😀

  5. Adik33 a scris pe:

    Super review marca Matose, cat despre Nvidia si placa lor, vorba cantecului, what a fuck ???

  6. Vă mulțumesc sincer că ați postat acest review, mă ajută să iau o decizie mai bună de achiziție. 🙂

  7. theWolf a scris pe:

    @TheDragon

    Mai gandeste-te.
    Nvidia deocamdata are CUDA, care merge mai bine ca OpenCL, procesoarele Nvidia sunt mai puternice decat RADEON la orice ora, maia les in aplicatii high-end iar jocurile cu physix si CUDA tind sa mearga mai bine cu Nvidia. AMD a ramas in urma, Catalyst, n-a fost niciodata un software fericit, intotdeauna a avut bug-uri, indiferent de cat de scumpa e placa ! AMD sta prost la software. Pe partea de jocuri sunt amandoua OK, dar mi se pare ca Nvidia reda mai calitativ, aceleasi imagini.

  8. Alex a scris pe:

    i7 2500k ? poate i7 2600k

  9. dann a scris pe:

    da, cu siguranta i5 2500k ;D

Lasa-ne un comentariu: