Maximus – An Nvidia Studio Machine

Scris de: , in categoria: Placi video, in 5 July, 2021.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, am explorat pe deplin dualitatea primului sistem pe care l-am construit anul acesta, pe numele sau Maximus. Si stiu, piata placilor video parca de-abia incepe sa isi revina, preturile inca sunt exagerate iar lipsa stocurilor reprezinta in continuare o problema. Dar asa cum am vazut si acum 4 ani, acest lucru nu va dura la nesfarsit, iar mai devreme sau mai tarziu lucrurile vor intra din nou in fagasul normal.

Iar in momentul in care acest lucru se va intampla, trebuie sa retinem faptul ca lucrurile au evoluat teribil in ultimii 20 de ani, progresul tehnologic ne-a pus la dispozitie o serie de unelte cu o putere de calcul incredibila, motiv pentru care granita dintre sistem de gaming si workstation incepe sa paleasca pe alocuri, mai ales daca discutam despre placi grafice din seria RTX 3000.

Motiv pentru care, un sistem cum este cel construit de noi nu este potrivit doar pentru gaming, desi cred ca Maximus respira gaming prin fiecare por, ci si pentru creatie, design, streaming, editare foto sau video, randare sau modelare 3D. Pentru ca placile grafice din seria RTX au adus ceva mai mult decat unitati de procesare de shader in plus, iar impreuna cu driverii Nvidia Studio puterea de calcul pe care acesti monstrii o aduc poate capata diverse valente, in functie de nevoile noastre.

Pe de o parte, pentru cei mai putin pasionati de DIY, exista notebook-uri si desktop-uri certificate Nvidia Studio in magazine. Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati ultimul driver Nvidia Studio, iar majoritatea aplicatiilor creative importante vor beneficia pe deplin de pe urma placii grafice din notebook-ul sau desktop-ul proaspat achizitionat.

Pe de alta parte, daca sunteti pasionati de hardware, asa cum suntem noi, puteti construi un sistem pe gustul vostru, pe care puteti sa il utilizati apoi atat pentru gaming, cat si pentru a va da frau liber creativitatii si imaginatiei. Evident, cu conditia sa gasiti placa video in stoc, pentru un pret decent.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: