ICT 2016 – InWin
InWin
Anul acesta InWin au implinit 30 de ani de activitate iar eu am avut placerea sa vizitez fabrica din Taoyuan, unde am intalnit atat persoane cheie din cadrul companiei cat si produse noi. Astfel, am avut placerea sa stam de vorba cu doamna Mandy Lee, Senior Manager Sales & Marketing, Mark Yen, directorul departamentului R&D, Richard Tsao, directorul departamentului de design precum si cu Nelly Hsieh, Marketing Manager InWin.
Povestea companiei este destul de simpla, insa parcursul acesteia in ultimii ani a fost unul cel putin spectaculos. Spun asta pentru ca timp de ~26 de ani cei de la InWin s-au concentrat in exclusivitate asupra productiei de carcase si surse pentru integratori, debutul pe piata consumer avand loc in 2012. In doar 4 ani de zile, compania a reusit sa produca unele dintre cele mai interesante carcase pe care le-am vazut vreodata si sa creasca segmentul consumer pana acesta a ajuns sa reprezinte ~30% din venitul companiei.
Va mai aduceti cu totii aminte de debutul in zona accesibila, prin carcase precum Dragon Rider sau BUC 666. Am apreciat respectivele produse pentru optiunile pe care le ofereau in respectivul segment de pret. Adevarata valoare creativa a companiei am vazut-o insa in momentul in care au inceput sa isi faca aparitia produsele din seria Signature, cum ar fi InWin X-Frame, D-Frame, D-Frame Mini sau S-Frame. Fiecare a reprezentat un pas important in domeniu, de la o masa de teste construita cu simt de raspundere de catre o companie mare (X-Frame), trecand prin carcasele cu structura tubulara (D-Frame si D-Frame Mini), prin eleganta S-Frame produsa dintr-o singura foaie de aluminiu indoita de 18 ori si culminand cu spectaculoasa H Tower, carcasa transformer de 2000 USD.
Experienta capatata in seria Signature a fost pusa in practica in seria “numerelor” cum imi place mie sa ii spun, care contine atat modele accesibile, cum ar fi In Win 703, modele high-end (805, 904 Plus), precum si exclusivista 909. Evident, un producator care pune atat de mult accent pe design nu putea ramane impasibil la fenomenul numit modding, astfel incat anul acesta, inainte de Computex, va avea loc concursul InWin Mod In Taiwan, unde 8 echipe a cate 2 modderi se vor infrunta intr-un concurs live de modding.
Partea cu adevarat fascinanta este faptul ca cei 16 modderi vor concura live, timp de 24 de ore, in fabrica InWin din Gueishan (Taoyuan City). Concurentii vor putea alege una dintre cele trei teme (Medieval, Militar si Nava spatiala), iar lucrarile rezultate in urma concursului vor fi expuse la stand-ul InWin din cadrul Computex Taipei. Valoarea totala a premiilor (bani plus componente) va fi de 20000 USD si exista posibilitatea ca una dintre lucrari sa fie adaptata pentru productia de serie daca acest lucru este fezabil.
In afara de placerea de a ii cunoaste personal pe oamenii care au desenat si produs unele dintre cele mai spectaculoase carcase care au existat vreodata, am avut ocazia sa vad si un produs nou, mai precis InWin D-Frame 2.0. Aceasta aduce in plus fata de clasicul D-Frame posibilitatea de a demonta jumatate din cadrul metalic (partea aurie din fotografii), doua lacase pentru radiatoare de watercooling, conector frontal USB 3.1 Type-C, precum si o sursa incorporata, iluminata in aceeasi tema ca si carcasa. Probabil vom vedea diverse versiuni in cadrul Computex-ului si vom afla mai multe detalii despre D-Frame 2.0 acolo.
Comentarii