Xigmatek Elysium – Big guns…

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 8 July, 2011.


.
Evident, fiind pregatita pentru orice fel de sistem (inclusiv EVGA SR-2, sau un UD9 cu 4Way-SLI), Elysium-ul este o carcasa foarte bine ventilata. Daca optam pentru racirea pe aer, avem la dispozitie o sumedenie de lacasuri protejate cu filtre de praf, pe unde aerul poate intra sau iesi din carcasa.

Atat latura superioara cat si latura inferioara au in componenta o suprafata perforata, care poate facilita circulatia aerului prin carcasa, sau montarea unui radiator de 360 sau 420mm pentru watercooling. Evident, in acele pozitii pot fi montate si ventilatoare, a caror configuratie depinde de modul in care montam sursa. Asta deoarece in Elysium putem monta sursa atat in partea de sus a carcasei, cat si in partea de jos, dupa bunul plac. Daca montam sursa in partea de sus, putem monta pe latura inferioara fie 3 ventilatoare de 120 sau 140mm, fie doua ventilatoare de 200mm. In cazul in care montam sursa jos, putem monta doar doua ventilatoare de 120/140mm, respectiv un ventilator de 200mm. Acelasi lucru se aplica si in cazul panoului superior.

Panoul lateral este dotat cu un ventilator de 200mm, dar chiar si asam putem folosi un cooler de 155mm inaltime. Sua putem demonta acest ventilator si putem folosi un cooler de 185mm inaltime, daca este nevoie. Panoul din spatele placii de baza are de asemenea un lacas destinat montarii unui ventilator, in dreptul socket-ului procesorului. Acolo putem monta un ventilator de 80 sau 120mm. Pe langa ventilatorul de 200mm de pe panoul lateral, Elysium vine din fabrica cu doua ventilatoare de 120mm care introduc aer rece in carcasa prin dreptul HDD-urilor, precum si cu un ventilator de 140mm care evacueaza aerul cald din carcasa.

Comentarii

4 comentarii la: Xigmatek Elysium – Big guns…

 1. ferike a scris pe:

  OMG, ce carcasa mare. Si Monstru, trebuie sa ne mai vedem, ca imediat nu te mai recunosc. Iti face bine sala! 🙂

 2. Tile a scris pe:

  Eu nu pot sa inteleg de ce inca se mai poarta locasul pentru ventilator din spatele locasului pentru cpu – nu are absolut nici o utilitate. Per ansamblu este o carcasa buna.

 3. Dinu a scris pe:

  Monstru la monstru trage! 😀

 4. Marius a scris pe:

  Si niste temperaturi ? Ceva legat de performanta pe acolo ? Ca sa nu mai zic ca ideal ar fi fost si niste masuratori de zgomot dar macar niste temperaturi de la CPU , GPU si HDD.
  Mi-au placut foarte mult review-urile voastre la coolere de procesor dar la carcase ar mai fi loc si de niste cifre dupa mine.

Lasa-ne un comentariu: