Xigmatek Elysium – Big guns…

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 8 July, 2011.

Partea frontala a Elysium-ului este cu adevarat impresionanta, fiind acoperita de sus pana jos cu capace perforate de 5.25″, dotate fiecare cu filtrul sau de praf. Practic, vorbim despre 12 lacasuri de 5.25″, 6 dintre acestea putand acomoda unitati optice, celelalte 6 fiind ocupate cu cele doua cage-uri pentru HDD-uri/SSD-uri. Acestea pot acomoda cate 4 unitati de stocare fiecare, deci 8 unitati de stocare in total.

Atat instalarea unitatilor de 5.25 cat si a cage-urilor pentru HDD-uri se face cu ajutorul prinderilor de plastic montate pe carcasa, deci fara ajutorul altor unelte suplimentare. Pentru a instala HDD-urile veti avea totusi nevoie de o surubelnita, acestea fiind montate in dreptul unor saibe de silicon care absorb vibratiile. La capitolul unitati optice/unitati de stocare, Elysium este avantajata de numarul mare de unitati care pot fi montate, precum si de ventilatia foarte buna a acestora.

Exista totusi si cateva dezavantaje. In primul rand, lipsa unor solutii de montare dedicate SSD-urilor, lucru inacceptabil pentru o carcasa moderna. In al doilea rand, modul in care se scot cage-urile pentru HDD-uri. Practic, dupa demontarea sigurantelor de plastic, care se realizeaza foarte usor, va trebui sa demontam si o piesa cu rol de rigidizare, care este montata fix in dreptul cage-urilor. Mai mult decat atat, in cazul compartimentului inferior pentru HDD-uri, demontarea acestuia este ingreunata si de catre prelungitorul pentru ventilatoare montat neinspirat in acel loc.

Pe de alta parte, folosirea celor 10 sloturi de expansiune este extrem de facila, acestea fiind dotate cu thumb-screws, suruburi care pot fi montate/demontate cu mana, aspect pe care il apreciez deobicei la o carcasa alaturi de posibilitatea de a monta/demonta dupa bunul plac tablitele care protejeaza sloturile de expansiune.

Daca priviti cu atentie a doua fotografie de pe aceasta pagina, o sa va intrebati cu siguranta cand s-au apucat Gigabyte de produs placi de baza mini-ITX cu indicativ UD9. Ei bine dragilor, ceea ce vedeti acolo este chiar X58A-UD9, chiar daca pare liliputana in comparatie cu incinta in care este montata. Da, asta inteleg eu printr-o carcasa spatioasa…
.

Comentarii

4 comentarii la: Xigmatek Elysium – Big guns…

 1. ferike a scris pe:

  OMG, ce carcasa mare. Si Monstru, trebuie sa ne mai vedem, ca imediat nu te mai recunosc. Iti face bine sala! 🙂

 2. Tile a scris pe:

  Eu nu pot sa inteleg de ce inca se mai poarta locasul pentru ventilator din spatele locasului pentru cpu – nu are absolut nici o utilitate. Per ansamblu este o carcasa buna.

 3. Dinu a scris pe:

  Monstru la monstru trage! 😀

 4. Marius a scris pe:

  Si niste temperaturi ? Ceva legat de performanta pe acolo ? Ca sa nu mai zic ca ideal ar fi fost si niste masuratori de zgomot dar macar niste temperaturi de la CPU , GPU si HDD.
  Mi-au placut foarte mult review-urile voastre la coolere de procesor dar la carcase ar mai fi loc si de niste cifre dupa mine.

Lasa-ne un comentariu: