Xigmatek Elysium – Big guns…

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 8 July, 2011.


.

Concluzie

.

Xigmatek Elysium este prima carcasa full-tower pe care am testat-o si evident a lasat o impresie puternica asupra mea. Dimensiunile sunt pur si simplu impresionante si cred ca aceasta carcasa este potrivita pentru un numar foarte mare de utilizatori, atat timp cat bugetul o permite. Fie ca v-ati simtit inghesuiti pur si simplu in cazul unor carcase normale, fie ca doriti un sistem dual-socket, sau un sistem cu 3-4 placi video, fie ca sunteti pasionati de water-cooling si aveti nevoie de o carcasa in care sa puteti monta toate cele necesare, Elysium este o solutie foarte buna pentru voi. Chiar si cei care isi doresc un sistem fanless pot lua in considerare acest monstru, in conditiile in care aerisirea este la inaltime si evacuarea aerului cald se poate face foarte simplu prin convectie.

Un alt aspect este raportul calitate/pret. Da, Elysium nu este construita din aluminiu, si exista cu siguranta aspecte care pot fi imbunatatite (montarea panourilor laterale, modul in care se monteaza/demonteaza HDD-urile, lacasuri speciale pentru SSD-uri, s.a.m.d.). Cu toate acestea, avem de-a face cu o carcasa absolut imensa, cu dotari cu adevarat interesante (dupa ce m-am jucat cu Elysium, pentru mine docking-station-ul a devenit un must-have pentru orice carcasa care se respecta) care o diferentiaza de alti competitori, si nu in ultimul rand, cu un pret mai mult decat accesibil pentru o carcasa de asemenea dimensiuni (va ajunge in Romania undeva in jur de 850-900 RON). Practic, cei de la Xigmatek au dorit de la bun inceput sa ofere un full-ATX best-buy si judecand dupa ceea ce am vazut in articolul de fata, as spune ca au reusit pe deplin.

.

Comentarii

4 comentarii la: Xigmatek Elysium – Big guns…

 1. ferike a scris pe:

  OMG, ce carcasa mare. Si Monstru, trebuie sa ne mai vedem, ca imediat nu te mai recunosc. Iti face bine sala! 🙂

 2. Tile a scris pe:

  Eu nu pot sa inteleg de ce inca se mai poarta locasul pentru ventilator din spatele locasului pentru cpu – nu are absolut nici o utilitate. Per ansamblu este o carcasa buna.

 3. Dinu a scris pe:

  Monstru la monstru trage! 😀

 4. Marius a scris pe:

  Si niste temperaturi ? Ceva legat de performanta pe acolo ? Ca sa nu mai zic ca ideal ar fi fost si niste masuratori de zgomot dar macar niste temperaturi de la CPU , GPU si HDD.
  Mi-au placut foarte mult review-urile voastre la coolere de procesor dar la carcase ar mai fi loc si de niste cifre dupa mine.

Lasa-ne un comentariu: