Xilence Interceptor review – Idei bune, constructie obisnuita

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 July, 2012.

 

Produsul propriu-zis intra puternic in contrast cu eleganta cutiei si intoarce stilul la 180 de grade. Daca ambalajul combina culorile intr-un mod cuminte, carcasa adopta liniile drepte, agresive si o coloristica stridenta cu negru si rosu. Toate panourile exterioare sunt inchise la culoare, mate, insa finisajul nu difera cu nimic de ceea ce poate fi gasit chiar si pe carcase ieftine. Nu e nimic gresit in legatura cu finisajul, dar de asemenea nici nu e nimic special in ceea ce il priveste.

 

 

In afara de masca din fata si partea de sus care sunt construite din plastic ABS, intreaga constructie este dintr-un otel gros, dur, care ofera intregului ansamblu o rigiditate sporita. Din acest punct de vedere nu poate fi reprosat nimic Interceptor-ului, dar plasticul ABS nu il consider binevenit pe o carcasa din aceasta categorie de pret. Pur si simplu nu ofera acel feeling de calitate la care s-ar fi putut astepta oricine de la o carcasa de 1000RON. Sasiul este vopsit intr-un rosu aprins, care poate fi observat si la exterior prin mici detalii in partea de sus sau la bracket-urile de pe spate.

Conectivitatea de pe panoul frontal este din nou cam slaba fata de ce am vazut la ultimele carcase full-tower pe LAB501, fiind prezente 3 porturi USB, dintre care unul singur versiunea 3.0, butoanele de pornire/oprire si Reset precum si cele doua jack-uri stere uzuale. Atat. Dezamagitor, pentru ca daca ar fi lipsit acel port USB 3.0 am fi putut confunda carcasa Xilence cu una entry-level de prin 2008.

 

 

 

Functional vorbind, nu totul este rau la Interceptor, iar partea din fata ascunde prima surpriza pregatita de cei de la Xilence. Zona de sus nu gazduieste decat cele 4 bay-uri de 5.25″ obisnuite, insa partea de jos, unde se afla cele 2 ventilatoare de 120mm, se deschide ca o usa si permite accesul la bay-urile hot-swap de 2.5″ si 3.5″. Si nu sunt putine: 6 bay-uri de 3.5″ si 4 de 2.5″, astfel ca intreaga parte de stocare devine extrem de flexibila si este foarte usor de lucrat cu HDD-uri ori SSD-uri.

 

 

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Xilence Interceptor review – Idei bune, constructie obisnuita

  1. Error a scris pe:

    Pretul este de 849 lei, nu umfla aiurea pretul ca nu e frumos.
    Cate ventilatoare vrei? Vrei Hovercraft? Sa faca la fel ca un autobuz?
    Are posibilitatea de a-i monta 6 ventilatoare de 140mm, in combinatie cu 120mm.

  2. Monstru a scris pe:

    In Romania pretul lui Interceptor este 935 RON, unde ai vazut tu 849 RON? Hai da-mi un link, ca sunt tare curios…

    Legat de numarul de ventilatoare, vorbim despre o carcasa full-tower, care se compara cu alte carcase full-tower de pe piata care vin cu anumite dotari. Printre aceste dotari se numara si posibilitatea de a monta mai multe ventilatoare, ceea ce in practica se traduce in locuri pentru 2-3 radiatoare de 360 pentru watercooling, s.a.m.d. Daca nu esti la curent cu pretentiile pe care le poate avea un untilizator de la o carcasa full-towe ar fi indicat sa te documentezi, inainte sa faci aprecieri despre subiecte pe care nu le stapanesti…

Lasa-ne un comentariu: