Xilence Interceptor review – Idei bune, constructie obisnuita

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 July, 2012.

 

Concluzie

 

Cu un pret de peste 900 RON, Interceptor-ul nu este tocmai o carcasa pentru oricine. S-ar putea, de fapt, sa nu fie o carcasa pentru multi oameni avand destule probleme tinand cont de pret.

Apreciez foarte mult design-ul adoptat in ceea ce priveste dispozitivele de stocare, pentru ca este extrem de flexibil si face montatul/demontatul lor o treaba extrem de facila. Ar fi fost mai bine daca aceasta carcasa ar fi adoptat un sistem de siguranta pentru cele 10 rack-uri din moment ce sunt disponibile doar 2 bay-uri interne. De asemenea, estetica wire-management-ului ar fi fost mult ajutata de montarea transversala a bay-urilor, astfel incat conectorii si cablurile sa vina plasati in partea din stanga unde sa nu se vada.

Sistemul de racire este bine pus la punct, fiind ajutat si de suprafetele mari gaurite, insa nu pot sa nu remarc ca alte carcase mai ieftine precum BitFenix Shinobi XL ofera flexibilitate sporita in acest departament si pot gazdui un numar mai mare de ventilatoare. Mai ramane si aspectul materialelor folosite si a rigiditatii constructiei. Nu se poate spune ca cei de la Xilence au gresit aici, insa este just sa ne fi asteptat de la o carcasa atat de scumpa la altceva decat un banal plastic ABS la exterior.

Sincer sa fiu, sunt multe de placut la Xilence Interceptor. Wire-management-ul e simplu de realizat prin spatele tray-ului pentru placa de baza, unii vor aprecia si design-ul exterior, iar layout-ul gandit de cei de la Xilence este, pe cat de interesant, pe atat de functional; fara dubiu, Interceptor reprezinta o incercare foarte buna de a veni cu ceva diferit pe piata. Marea problema o reprezinta pretul, cam mare pentru o carcasa care, din punct de vedere al materialelor si constructiei, nu iese cu nimic in evidenta. De aceea nu o pot recomanda in fata altor carcase full-tower.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Xilence Interceptor review – Idei bune, constructie obisnuita

 1. Error a scris pe:

  Pretul este de 849 lei, nu umfla aiurea pretul ca nu e frumos.
  Cate ventilatoare vrei? Vrei Hovercraft? Sa faca la fel ca un autobuz?
  Are posibilitatea de a-i monta 6 ventilatoare de 140mm, in combinatie cu 120mm.

 2. Monstru a scris pe:

  In Romania pretul lui Interceptor este 935 RON, unde ai vazut tu 849 RON? Hai da-mi un link, ca sunt tare curios…

  Legat de numarul de ventilatoare, vorbim despre o carcasa full-tower, care se compara cu alte carcase full-tower de pe piata care vin cu anumite dotari. Printre aceste dotari se numara si posibilitatea de a monta mai multe ventilatoare, ceea ce in practica se traduce in locuri pentru 2-3 radiatoare de 360 pentru watercooling, s.a.m.d. Daca nu esti la curent cu pretentiile pe care le poate avea un untilizator de la o carcasa full-towe ar fi indicat sa te documentezi, inainte sa faci aprecieri despre subiecte pe care nu le stapanesti…

Lasa-ne un comentariu: