Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 May, 2020.

Prezentare

 
ASUS ROG Strix Arion este construit integral din aluminiu, pentru a disipa caldura degajata de SSD-ul montat in interior. Pe latura superioara gasim o zona iluminata RGB, cu logo-ul ROG tronand in mijloc, cei care doresc sa personalizeze aspectul incintei externe a SSD-ului NVMe putand apela la utilitarul AURA.

Pe latura inferioara este dispus conectorul USB-C si butonul cu ajutorul caruia putem avea acces la interior, acesta putand fi accesat cu ajutorul pin-ului inclus in pachet. Pin personalizat la randul sau cu logo-ul ASUS.

ASUS ROG Strix Arion se desface cu usurinta, fiind in esenta alcatuit din doua laturi construite din aluminiu destul de gros si un PCB pe care este dispus bridge-ul USB-C / PCI-E 3 care face legatura intre interfata USB si SSD-ul nostru NVMe. Latura detasabila este echipata cu pad-uri termice de buna calitate, acestea preluand caldura atat de pe SSD, cat si de pe bridge-ul USB-C/PCI-E.

Asa cum am mentionat anterior, ASUS ROG Strix Arion poate gazdui SSD-uri NVMe de 4 dimensiuni, insa nu este compatibil cu standardul S-ATA/AHCI. Cu alte cuvinte, chiar daca aveti un SSD S-ATA M.2, acesta nu va fi recunoscut de catre chipset. Practic, scopul incintei externe este cat se poate de clar – sa ofere viteze de transfer cat mai ridicate, aproape de limitele maxime ale standardului USB 3.1 Gen 2. Pardon… USB 3.2 Gen 2.
 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

 1. Dor a scris pe:

  Salut! Este utilă introducerea. Îmi reamintește denumirile corecte, utile când sunt în căutare de produse usb3, tot mai rar azi.

 2. Liviu a scris pe:

  Testele ca testele, si review-ul perfect de citit duminica dimineata . O minunatie , dar partea de comparatie intre controllere inclusiv cu generatia AMD / INTEL … mon chapeau baieti ! Kudos si la mai mare .

  Aveti idee de ce intarzie sa apara alte laptopuri in piata cu Ryzen 4xxx ? Chiar asa multa spaga sa dea INTEL ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca facilitatile de productie au fost afectate serios de Covid in Ianuarie si Februarie, motiv pentru care toate livrarile au fost intarziate.

Lasa-ne un comentariu: