Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 May, 2020.

Controller – Screenshots

 
Utilizand cel mai performant controller de pe piata, ASMedia ASM3242, ASUS ROG Strix Arion poate atinge viteze de pana la 1091 MB/s pentru citire, respectiv 1092MB/s pentru scriere, apropiindu-se de maximul teoretic pe care il poate oferi interfata USB 3.2 Gen 2, respectiv de limita practica a controller-elor, capabile de obicei sa atinga 8Gbps. ASM3242 este capabil de viteze teoretice de pana la 20Gbps, dar pentru asta trebui sa utilizam un dispozitiv USB 3.2 Gen 2×2, capabil sa utilizeze doua magistrale de 10Gbps.

Diferenta intre controller-e este destul de clara, cele doua solutii ASMedia obtinand rezultate net superioare, atat din punct de vedere al vitezelor de citire / scriere, cat si din punct de vedere al numarului de operatii pe secunda. Controller-ul integrat in AMD Ryzen 9 3900X se tine destul de bine, remarcandu-se prin performanta inregistrata in cazul copierii fisierelor de mici dimensiuni. In rest, performantele obtinute de acesta sunt similare cu ceea ce vedem in cazul celor doua chipset-uri Intel testate astazi, mai precis Comet Lake desktop si mobile, accentul in cazul controller-elor integrate in procesor / chipset fiind pus pe stabilitate si compatibilitate.
 

ASM3242

 


 

 

ASM3142

 


 

 

Intel Mobile 400

 


 

 

AMD Ryzen 9 3900X

 


 

 

Intel Z490

 


 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

 1. Dor a scris pe:

  Salut! Este utilă introducerea. Îmi reamintește denumirile corecte, utile când sunt în căutare de produse usb3, tot mai rar azi.

 2. Liviu a scris pe:

  Testele ca testele, si review-ul perfect de citit duminica dimineata . O minunatie , dar partea de comparatie intre controllere inclusiv cu generatia AMD / INTEL … mon chapeau baieti ! Kudos si la mai mare .

  Aveti idee de ce intarzie sa apara alte laptopuri in piata cu Ryzen 4xxx ? Chiar asa multa spaga sa dea INTEL ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca facilitatile de productie au fost afectate serios de Covid in Ianuarie si Februarie, motiv pentru care toate livrarile au fost intarziate.

Lasa-ne un comentariu: