Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 May, 2020.

Rezultate – Controller

 
Desigur, am vazut de ce este capabil ASUS ROG Strix Arion in momentul in care il conectam la un port USB 3.2 Gen 2 Type-C legat la controller-ul integrat in procesorul AMD Ryzen 3900X. Dar, asa cum era de asteptat, nu toate controller-ele USB 3.2 Gen 2 sunt egale. Practic, performanta in general depinde de trei elemente – SSD, irelevant in cazul de fata, in conditiile in care latimea de banda a magistralei USB 3.2 Gen 2 este oricum mai mica decat performantele unui SSD NVMe, bridge-ul PCI-E / NVMe, in acest caz ASUS ROG Strix Arion, respectiv controller-ul la care conectam dispozitivul.

Din acest motiv, ne-am gandit ca nu ar strica sa testam performanta lui Arion pe mai multe controller-e si pentru asta am utilizat o platforma Z490, pentru a testa performanta controller-ului integrat in acesta, un notebook AORUS 17G, pentru a testa controller-ul integrat in chipset-ul Intel 400 Series Mobile Chipset, o placa de baza Z370 AORUS Ultra Gaming WiFi, pentru a testa controller-ul ASMedia 3142, precum si o placa de baza echipata cu recent lansatul ASMedia 3241/3242, unul dintre primele controller-e USB 3.2 Gen 2×2 disponibile pe piata.

Acesta se gaseste in retail pe ASUS ROG Zenith II Alpha si ASUS ROG Maximus XII Extreme, mai multe modele de placi de baza MSI TRX40 si MSI Z490, precum si pe o placa dedicata GIGABYTE GC-USB 3.2 GEN2X2. Din pacate insa, inca nu si-au facut aparitia dispozitive de stocare compatibile cu standardul USB 3.2 Gen 2×2 in retail.

Nu in ultimul rand, la sfarsitul anului trecut si-a facut aparitia si o noua versiune Crystal Disk Mark, cu numarul 7, care ofera rezultate usor diferite fata de versiunea clasica (6) utilizata de noi, astfel incat, pentru testul de astazi am rulat ambele versiuni. Am sintetizat rezultatele atat sub forma de grafice, pe aceasta pagina, cat si sub forma de screenshot-uri, pe pagina urmatoare.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Enclosure USB3.2 GEN2 Type-C – 5 controller-e USB 3.2 Gen 2 testate

 1. Dor a scris pe:

  Salut! Este utilă introducerea. Îmi reamintește denumirile corecte, utile când sunt în căutare de produse usb3, tot mai rar azi.

 2. Liviu a scris pe:

  Testele ca testele, si review-ul perfect de citit duminica dimineata . O minunatie , dar partea de comparatie intre controllere inclusiv cu generatia AMD / INTEL … mon chapeau baieti ! Kudos si la mai mare .

  Aveti idee de ce intarzie sa apara alte laptopuri in piata cu Ryzen 4xxx ? Chiar asa multa spaga sa dea INTEL ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca facilitatile de productie au fost afectate serios de Covid in Ianuarie si Februarie, motiv pentru care toate livrarile au fost intarziate.

Lasa-ne un comentariu: