Lucid HydraLogix 200 – Anything is possible
Algoritmul folosind motorul HydraLogic presupune o combinatie hardware si software pentru a imparti sarcinile intre GPU-uri intr-un mod diferit fata de solutiile prezentate anterior. Chipul Lucid Hydra 200 este o combinatie intre un bridge PCI-Express, procesor RISC (300MHz) si un motor de compunere a imaginii.
Modelul LT24102 folosit pe toate placile de baza care incorporeaza aceasta tehnologie este modelul de varf echipat cu 48 lane-uri PCI-Express. Astfel, avem 16x PCIe conectati la northbridge precum si 32x lane-uri PCI-Express disponibile pentru placile grafice. De notat ca engine-ul Hydra poate lucra chiar si daca una din placile video nu se afla pe sloturile PCI-Express conectata la chipul Hydra 200. Singura conditie este ca cel putin o placa sa fie conectata la chipul LT24102.
.
.
Driverul celor de la Lucid este instalat ca un driver virtual care intercepteaza comenzile Direct3D si OpenGL, permitand astfel sa inteleaga sarcinile precum si legaturile intre frame-uri.
De asemenea, tehnologia presupune un strat “interop” care permite controlul informatiilor intre GPU-urilor si catre ecran prin motorul de compunere al imaginii prezent in chipul Hydra 200. Driverul Lucid nu interactioneaza direct cu cel al producatorilor (NVIDIA sau AMD), permitand astfel chiar si configuratii multi-card de la producatori diferiti.
.
.
Ca sa intelegem mai bine cum lucreaza Hydra vom lua un exemplu practic, mai usor de inteles. Jocul pe care il jucam trimite un frame prin intermediul D3D, acesta este interceptat si analizat de catre driverul Hydra. Dupa ce sunt stabilite numarul de sarcini (egal cu numarul de GPU-uri), acestea sunt trimise direct catre GPU-uri (in functie de puterea fiecaruia) prin intermediul driverelor proprii. Datele randate sunt culese, recompuse de catre chipul Hydra fiind apoi afisate pe placa grafica la care avem conectat monitorul.
Comentarii
hm… se pare ca duce bine bine placa asta 🙂
Aceste articole parca sunt dintr-o revista de specilitate IT.Citesc fiecare articol cu placere si imi dau seama ca am foarte multe de invatat.
Hehe, se pare ca acest cip (!= chip :P) e la fel cu o hidra, ii mai tai o placa (capatana), merge mai bine, e mai puternica, mai tai una, merge si mai bine 🙂 Unde-i Fat Frumos cand ai nevoie de el?
18 scenarii hardware x 13 benchmark-uri…un adevarat maraton in spiritul Lab501!
Felicitari Matose! It’s almost beyond possible! 🙂 Great effort!
Smecherie! O placa foarte fiabila… era interesant sa afisezi si o estimare a pretului.. oricum treaba buna si succes in continuare..
Ca intodeauna ai un articol interesant si bine documentat!
chiar e tare faza, mi-as dorii si eu o piesa ca asta …
Deci, chiar e uimitor… ma gandesc ca si pretul e pe masura;))
hm… suna interesant, insa nu stiu daca merita avand in vedere capacitatea ei si pretul:|
Foarte tare smecheria!Dar ce pret are?
hai ca suna bine ! acum depinde si daca avem buzunarul destul de adanc si cu ceva in el ca sa ne permitem 😉
Explicati-mi si mie, va rog:
Daca ai doua procesoare pe o placa de baza, care insumate sa zicem ca au 3.6 gh, e tot una ca atunci cand ai 1 dual core de 3.6?
La un procesor dual-core de 3.6GHz ambele nuclee functioneaza la 3.6GHz. Daca ai doua procesoare pe o placa de baza si suma lor este 3.6GHz atunci ai echivalentul unui procesor dual-core cu frecventa de 1.8GHz.
Imi place cum suna, dar cred ca are un pret destul de ridicat.
Pingback: Lucid HydraLogix 200 – Anything is possible
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube