Lucid HydraLogix 200 – Anything is possible

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 22 November, 2010.

.

Sistemul de test

.

.

Am ales placa de baza ASUS Crosshair IV Extreme drept platforma de test datorita flexibilitatii deosebite pe care o permite. Placa este dotata cu 5 sloturi PCI-Express 16x asezate intr-un mod cat se poate de ergonomic. Sloturile 1 si 3 sunt conectate direct la northbridge-ul AMD 890FX, putand astfel sa alcatuim configuratie CrossFireX fara a avea penalizari de performanta din cauza latentei suplimentare introduse de chipul Hydra 200.

Chipul Hydra 200 este legat deasemenea direct la northbridge si la celalalt capat controleaza sloturile PCI-Express 16x cu numarul 2, 4 si 5. Asadar daca dorim sa alcatuim o configuratie cu 4 placi grafice, mod nesuportat momentan de tehnologia HydraLogix, suntem nevoiti sa activam CrossfireX cu chipul Hydra 200 interpus cu rol de bridge PCI-Express. Pierdem ceva performanta dar placile vor lucra totusi la viteze 16x / 16x / 8x / 8x. In configuratia cu 3 placi grafice toate vor lucra la 16x, dar tot cu chipul Hydra interpus.

Flexibilitate placii Crosshair IV Extreme consta in faptul ca ne putem juca oricum cu placile video intre cele 5 sloturi: conectate direct la chipset pentru CFX sau SLI (pentru activare SLI pe placile nesuportate oficial cititi articolul de aici), sa analizam performanta HydraLogix cand avem o placa video conectata la northbridge si una la Hydra 200 sau ambele conectate prin chipul Hydra 200.

Aerisirea placilor a fost de asemenea un punct forte al placii de la ASUS, avand disponibil 1 slot liber intre placile video in configuratie 2-way CFX / SLI (placile video fiind dual-slot) si 2 sloturi libere in configuratie Hydra cu 2 placi video. Este un lucru bun de stiut, mai ales cand avem de-a face cu monstrii care scuipa caldura pe toate partile, cum sunt GeForce GTX 480 si GeForce GTX 470.

.

Comentarii

14 comentarii la: Lucid HydraLogix 200 – Anything is possible

  1. hm… se pare ca duce bine bine placa asta 🙂

  2. Aceste articole parca sunt dintr-o revista de specilitate IT.Citesc fiecare articol cu placere si imi dau seama ca am foarte multe de invatat.

  3. Doru a scris pe:

    Hehe, se pare ca acest cip (!= chip :P) e la fel cu o hidra, ii mai tai o placa (capatana), merge mai bine, e mai puternica, mai tai una, merge si mai bine 🙂 Unde-i Fat Frumos cand ai nevoie de el?

  4. endluzerul a scris pe:

    18 scenarii hardware x 13 benchmark-uri…un adevarat maraton in spiritul Lab501!

    Felicitari Matose! It’s almost beyond possible! 🙂 Great effort!

  5. Smecherie! O placa foarte fiabila… era interesant sa afisezi si o estimare a pretului.. oricum treaba buna si succes in continuare..

  6. Ca intodeauna ai un articol interesant si bine documentat!

  7. chiar e tare faza, mi-as dorii si eu o piesa ca asta …

  8. Deci, chiar e uimitor… ma gandesc ca si pretul e pe masura;))

  9. hm… suna interesant, insa nu stiu daca merita avand in vedere capacitatea ei si pretul:|

  10. Foarte tare smecheria!Dar ce pret are?

  11. hai ca suna bine ! acum depinde si daca avem buzunarul destul de adanc si cu ceva in el ca sa ne permitem 😉

  12. edy12006 a scris pe:

    Explicati-mi si mie, va rog:

    Daca ai doua procesoare pe o placa de baza, care insumate sa zicem ca au 3.6 gh, e tot una ca atunci cand ai 1 dual core de 3.6?

  13. matose Post author a scris pe:

    La un procesor dual-core de 3.6GHz ambele nuclee functioneaza la 3.6GHz. Daca ai doua procesoare pe o placa de baza si suma lor este 3.6GHz atunci ai echivalentul unui procesor dual-core cu frecventa de 1.8GHz.

  14. daniburcea85 a scris pe:

    Imi place cum suna, dar cred ca are un pret destul de ridicat.

Lasa-ne un comentariu: