Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part III – Metodologie testare placi grafice 2020

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 16 September, 2020.

Shadow of the Tomb Raider

 
Lansat in 2018, Shadow of the Tomb Raider a fost unul dintre primele jocuri care au implementat tehnologia RTX a celor de la Nvidia, introdusa sub forma de update la inceputul lui 2019. Un joc pretentios, care taxeaza din greu placa video, Shadow of the Tomb Raider va ramane in continuare in metodologia noastra de testare, intregind seria celor 4 titluri in total lansate inainte de 2019 care au ramas in continuare in metodologia noastra.
 

Comentarii

10 comentarii la: Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part III – Metodologie testare placi grafice 2020

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  Probabil ar trebui mentionate si setarile din nvpanel, macar cele esentiale.
  Foarte posibil sa activati “maximum performance”.
  Chiar daca e lasat “default”, uneori se schimba de la o versiune de driver la alta – de exemplu la max framerate, alterneaza “maximum available” si cea a aplicatiei/jocului.
  Daca e monitor cu g-sync, atunci in nvpanel VSync se seteaza on, iar in jocuri aplicatii e off. Latency mode in acest caz se poate seta pe on sau chiar ultra.

  Articolul e un inceput bun, avantajul este ca poate fi actualizat pe parcurs si pus ca referinta.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Un lucru pe care nu il voi mentiona niciodata pentrru ca este absolut implicit – G-Sync OFF. Always. Ca altfel obtinem aceleasi rezultate more or less

 3. Emil Alexandru a scris pe:

  Salutare, nu ar strica sa faceti 2 platforme de test din moment ce testati ba pentru placi grafice nvidia ba pentru placi grafice amd.
  Nu spun ca are vreo problema platforma aleasa cu ryzen 3900XT, ba din contra, este una din cele mai bune si cu totii ne bucuram de evolutia amd pe piata cpu, ba chiar inca mai avem asteptari mari si frumoase din partea lor, insa stiind clar ca exista totusi ceva diferente intre 2 platforme, atat legata de partea hardware cat si de partea software, o testare cat mai obiectiva nu poate fi facuta decat folosind doua platforme, una pe amd si una pe intel, 3900XT respectiv 10900K.

 4. Calin a scris pe:

  Ar fi trebuit să introduceți și Red dead redemption 2 in testare. Ăla consumă peste tot mult mai mult gpu decât metro exodus, care consumă mult gpu doar în a doua jumătate a jocului.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Acest lucru nu este posibil, asa ca vom utiliza in continuare o singura platforma.

 6. Cosmin a scris pe:

  1. Schimbati graficele ca sunt din 2004 😀
  2. +1 pt Red dead redemption 2 desi nu are bench incorporat. Ma intereseaza si ca vreau sa il cumpar dupa upg la placa video
  3. Merge un ray tracing test si la Tomb Raider. Desi e implementare mai slaba, sunt curios cum face fata 3080 la performance hit? PS: de ce nu e activat hairworks?
  4. De ce nu sunt setarile max out (ex. la AA etc)?
  5. Merge si un summary pe rezolutii / ray tracing (similar cu techpowerup)

  In rest story de nota 10, bravo!

 7. Andrei S. a scris pe:

  Ar fi ideal daca ati introduce la test si COD Warzone.

 8. Monstru Post author a scris pe:

  Cosmin – alte jocuri nu mai introducem acum, inainte sa publicam un articol de genul asta testam mai mult si tragem o serie de concluzii, eu am testat 15 jocuri de exemplu, din care au ramas 10. Legat de grafice…le-am schimbat … putin. Mai mult nu le schimb, pentru ca sunt o chestie recognoscibila pe care numai noi o avem. Nu activam setari care pot influenta performanta unui producator sau altul in mod diferit – hairworks, physics, etc. Similar, nu folosim setari doar de dragul de a le folosi – AA in 4K este inutil, in plus fiecare producator poate avea versiunea sa de AA care se comporta diferit.

  Andrei – de la CoD 4 nu am mai utilizat un titlu CoD in suita de placi grafice si de la Black Ops (primul) nu am mai testat nimic in el. Si nici nu am intentia, nu sunt de acord nici cu modul in care a decurs franciza, nici cum se comporta publisherul.

 9. Fekete Tibor a scris pe:

  RDR2 are benchmark inclus…
  Problema e ca e hit & miss, la doua scene e foarte predispus sa “agate” si min fps poate fi 20 chiar si pe un sistem performant.

 10. dor a scris pe:

  Felicitari pentru articol! Imi este foarte util!

Lasa-ne un comentariu: