Intel Core Ultra 200S – Part II – Intel Core Ultra 9 285K, Core Ultra 7 265K & Core Ultra 5 245K

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 24 October, 2024.

Temperatura

 

 

Din punct de vedere al temperaturilor atinse in timpul functionarii, graficele de mai sus sunt pur orientative, deoarece fiecare generatie de procesoare raporteaza temperatura in mod diferit. Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi mai mici. Pentru a masura temperatura, am folosit GPU-Z si am inregistrat temperatura maxima atinsa de nuclee dupa 3 rulari de Cinebench 2024.

Asa cum era de asteptat, tinand cont de procesul de fabricatie in litografie pe 3nm, dar si de consumul mai scazut, temperatura atinsa de Intel Core Ultra 9 285K a fost de 84°C, cu 4°C mai putin decat 14900K si cu 14°C mai putin decat 14900KS. Core Ultra 7 265K a urcat pana la 78°C, adica 9°C sub Core i7 14700K, in timp ce mezinul Core Ultra 245K a masurat 69°C, cu 10°C mai putin decat Core i5 14600K. Imbunatatiri considerabile si in ceea ce priveste temperaturile atinse in regim de stres temeinic.

 

Comentarii

2 comentarii la: Intel Core Ultra 200S – Part II – Intel Core Ultra 9 285K, Core Ultra 7 265K & Core Ultra 5 245K

  1. Andrei Tudor a scris pe:

    Asteptam cu nerabdare review-ul vostru.
    In sfarsit Intel incearca ceva nou si pe partea de procesoare desktop si trebuie sa privim cu incredere spre viitor, spre urmatoarele generatii bazate pe noua arhitectura si pe ceea ce inseamna Intel Foveros, nu neaparat spre actuala lansare.

  2. gionybravo a scris pe:

    In primul rind multumiri pt. material de citit, lejer, la o cafea fara prezentari si videouri pe repede inainte(a se vedea de ex. CreaTorii de continut video ce zici ca mai au un pic si dau coltul de entuziasti ce sint) in alta ordine de idei, sint( scriu sint si nu sunt ca bunicile de acum 100 de ani) de acord cu cele scrise de cel de mai sus. Normal ca tdpul a scazut dat fiind trecerea de la 10 nm la 3 nm doar ca performanta e aceeasi ca si la seria 14000 – aproape 50 la suta scaderea consumului, nimic nou sub soare. E ceva logic, scazi procesul de fabricatie si evident ca scazi si consumul…Acum sa vedem iteratiile urmatoare cum se vor prezenta ca urmare a schimbarii arhitecturii dar momentan avem o serie 14000 cu un consum scazut de curent ca urmare a reducerii procesului de fabricatie. Nu tin cu amd dar incapatinarea intel de a face ei in house procesorul au dus la situatia in care se afla astazi. Pt jocuri 3dx-ul de la amd, ca imi place sau nu, e a fost si ramine rege in continuare.

Lasa-ne un comentariu: