Best Aircooling vs. best Watercooling – EK Supremacy Elite vs. Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme

Scris de: , in categoria: Racire, in 10 December, 2013.

BAZA

Cei numiti “convexity masters” au facut o treaba exceptionala si cu acest bloc, mai exact cu baza lui. Convexitatea este perfecta pe toate axele, asa cum puteti observa in pozele de mai jos.

P1350090

P1350094

P1350095

P1350084

Cuvintele sunt de prisos, dar trebuie sa evidentiez acest lucru din nou, pentru ca situatia in aceasta privinta este dezastruoasa la mai toti producatorii. Finisarea este foarte buna, dar acest lucru nu conteaza la capitolul performanta.

SISTEM DE PRINDERE

Aici lucrurile se complica,  si asa cum am laudat unde a fost cazul sau “neaparat necesar”, asa am sa critic cu cea mai mare virulenta aspectele care nu sunt ceea ce trebuie.

Totul este in regula cu sistemul de prindere EK, mai putin backplate-urile. Avem suruburi foarte solide, limitare de presiune pentru cei cu “mana grea” si saibe de protectie pentru PCB.

P1350075

P1340802

P1340803

Daca la socketul LGA2011 totul este cum trebuie pentru ca backplate-ul socketului este ranforsat si nu cedeaza presiunii, nu acelasi lucru se intampla pe platforma mea de test, adica LGA 1366. Firavul backplate EK nu are ce cauta in pachet lui Supremacy Elite, el este foarte slab si cedeaza presiunii mari aplicate de sistemul de prindere.

Este inadmisibil ca la acest nivel sa avem un asa backplate, si pentru ca tot timpul am spus ca o poza face cat o mie de cuvinte, de aceasta data am sa inchei spunand ca o filmare spune totul:

Comentarii

7 comentarii la: Best Aircooling vs. best Watercooling – EK Supremacy Elite vs. Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme

 1. Margelatul a scris pe:

  Felicitari Romario!

 2. Blahu a scris pe:

  Foarte util review si comparatie, ma bate gandul sa trec pe o solutie cu apa insa nu stiu daca combinatia mea de Phobya G-Charger 280 + Phobya Xtreme 200 + Rezervor Phobya Balancer 250 + Phobya 12v-400 Pump si un block EK Supremacy poate bate o racire foarte buna pe aer. Plus de asta nu gaseste in .ro nici o solutie water block pentru GTX780 :S. Momentan am un Noctua NH-D14 si racirea stock de pe Asus DirectCU II care se tin decent. Va multumesc si la cat mai multe reviews de calitate.

 3. ala rheu a scris pe:

  Bine lucrat ca totdeauna mastre! Sa le fie clar la toti, negru pe alb ca nu poti bate racire pe apa cu racire de aer nici daca iei cele mai performante solutii ale momentului. Nu ii o surpriza pentru noi, cei care cunosc si testeaza dar ii bine de subliniat pentru toti cititorii care au dilema asta. Singura mica dorinta ar fi fost includerea unui sistem all-in-one de calitate pentru referinta (de la Zalman, Thermaltake sau chiar Corsair)

 4. poparamiro Post author a scris pe:

  Ms.

  Daca nu aveam comparatia de aici (http://lab501.ro/racire/corsair-h90-si-h110-review/11), ar fi fost binevenite si alte solutii in test, dar asa am vrut sa il pastrez simplu si curat, doar cu ce e mai bun din ambele “lumi”

 5. Daniel a scris pe:

  Un articol foarte interesant, binevenit si “maestru” scris.
  Asa ne-am lamurit si noi de la ce nivel merita sa adoptam un sistem de racire pe apa.
  Felicitari pentru recordul mondial si la mai multe 🙂

 6. Bravoo !!

 7. I think that backplate from EK WB wouldn’t bend if it is mount under MB 🙂

Lasa-ne un comentariu: