Best Aircooling vs. best Watercooling – EK Supremacy Elite vs. Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme

Scris de: , in categoria: Racire, in 10 December, 2013.

GTX470 OVERCLOCKING

De foarte multa vreme mi-am dorit sa ating cu Fermi GF100 1000mhz, folosind doar racirea permisa in categoria entuziastilor. Stiut fiind ca GPU-ul GF100 este unul cu foarte multe probleme, cei 1000mhz au fost pana acum (dupa destule incercari) un vis frumos. In cazul de fata, fiind vorba despre GTX 470, care are la baza GPU-uri GF100 cu defecte, acest obiectiv pare imposibil de atins.

Nu am renuntat la acest lucru si iata ca pana la urma, folosind exclusiv racire EK, am reusit sa ating si sa depasesc cei 1000mhz, GPU-ul de pe placa Gigabyte GTX 470OC oprindu-se la 1056mhz in Cloud Gate si la 1040mhz in Unigine Extreme, aducandu-mi si recordul mondial. Fara indoiala ca racirea foarte buna folosita si GPU-ul calitativ au avut o contributie foarte importanta in aceasta poveste.

P1350161

cc_4

1627

470

Ca sa fiu si la acest capitol in tema articolului, unde se infrunta aerul si apa, cu aceeasi placa frecventa maxima obtinuta pe aer a fost de 1000mhz, ceea ce ne aduce o diferenta de 56mhz, care putea fi si mai mare daca foloseam apa foarte rece.

P1350157

1574

v_3

Comentarii

7 comentarii la: Best Aircooling vs. best Watercooling – EK Supremacy Elite vs. Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme

 1. Margelatul a scris pe:

  Felicitari Romario!

 2. Blahu a scris pe:

  Foarte util review si comparatie, ma bate gandul sa trec pe o solutie cu apa insa nu stiu daca combinatia mea de Phobya G-Charger 280 + Phobya Xtreme 200 + Rezervor Phobya Balancer 250 + Phobya 12v-400 Pump si un block EK Supremacy poate bate o racire foarte buna pe aer. Plus de asta nu gaseste in .ro nici o solutie water block pentru GTX780 :S. Momentan am un Noctua NH-D14 si racirea stock de pe Asus DirectCU II care se tin decent. Va multumesc si la cat mai multe reviews de calitate.

 3. ala rheu a scris pe:

  Bine lucrat ca totdeauna mastre! Sa le fie clar la toti, negru pe alb ca nu poti bate racire pe apa cu racire de aer nici daca iei cele mai performante solutii ale momentului. Nu ii o surpriza pentru noi, cei care cunosc si testeaza dar ii bine de subliniat pentru toti cititorii care au dilema asta. Singura mica dorinta ar fi fost includerea unui sistem all-in-one de calitate pentru referinta (de la Zalman, Thermaltake sau chiar Corsair)

 4. poparamiro Post author a scris pe:

  Ms.

  Daca nu aveam comparatia de aici (http://lab501.ro/racire/corsair-h90-si-h110-review/11), ar fi fost binevenite si alte solutii in test, dar asa am vrut sa il pastrez simplu si curat, doar cu ce e mai bun din ambele “lumi”

 5. Daniel a scris pe:

  Un articol foarte interesant, binevenit si “maestru” scris.
  Asa ne-am lamurit si noi de la ce nivel merita sa adoptam un sistem de racire pe apa.
  Felicitari pentru recordul mondial si la mai multe 🙂

 6. Bravoo !!

 7. I think that backplate from EK WB wouldn’t bend if it is mount under MB 🙂

Lasa-ne un comentariu: