Corsair Hydro X – Part I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 September, 2019.

Concluzii

 
Cu ocazia lansarii noii serii Hydro X, Corsair au lansat si un website prin intermediul caruia putem selecta carcasa, placa de baza, procesorul si placa video, primind automat recomandari pentru ce componente de racire ar trebui sa utilizam. Similar domeniului automobilistic, putem alege Stage 1, 2 sau 3 pentru performanta racirii, numarul si dimensiunea radiatoarelor fiind crescut cu cat nevoia de racire este mai ridicata. Pentru incepatori acest lucru este o mana cereasca, configuratorul adaugand automat numarul de fitinguri necesar, lichid, sticluta de umplere sau controller de lumini pentru ventilatoare.

 

Configuratia testata de noi costa 732.69 Euro in cazul folosirii waterblock-ului de procesor XC7 RGB, respectiv 737.69 Euro cu XC9 RGB (diferenta de doar 5 euro). Nu voi face comparatii directe de preturi cu ceilalti competitori, pentru ca preturile sunt in general aceleasi iar preturile din Romania nu au nici o legatura cu realitatea. Partea buna este faptul ca putem cumpara direct din afara, iar in curand comanda se va putea efectua pe site-ul Corsair, transportul ajungand direct la usa din Hong Kong. Putem iesi mai ieftin daca renuntam la ventilatoarele ML120 PRO RGB sau la controller-ul Commander PRO, insa exact in acest lucru consta frumusetea ecosistemului imaginat de Corsair – totul este interconectat si poate fi configurat dintr-un singur click.

Am apreciat calitatea produselor dezvoltate de Corsair, bundle-ul oferit fiind exact ceea ce trebuie: backplate in pachetul waterblock-ului pentru GPU, senzor de temperatura, sisteme de montare multiple in pachetul ansamblului pompa / rezervor, etc. Practic ai tot ce-ti trebuie inauntru, iar din punct de vedere al software-ului lucrurile stau la fel de bine, aplicatia iCUE fiind deja matura dupa ce a inlocuit cu succes batranul Corsair Link. Am apreciat de asemenea posibilitatea de a regla turatia ventilatoarelor automat in functie de temperatura apei din sistem, senzorul livrat in pachet fiind foarte precis, iar pasii de turatie extrem de fini.

Cred ca posibilitatea de a comanda direct de pe site-ul Corsair va populariza seria Hydro X in Romania, moment preturile exagerate local fiind un impediment. Produsele sunt de calitate, performanta este la inaltime, drept urmare acest articol este primul dintr-o serie dedicata comparatiilor kit-urilor de racire DIY de la mai multi producatori consacrati. In articolele urmatoare vom vedea cum se comporta si kiturile asemanatoare ale celorlalti competitori in conditii identice, pentru a ne forma o imagine cat mai completa asupra pietei DIY watercooling in 2019.

Sunt convins ca gama Corsair Hydro X Series va primi noi componente cat de curand, care vor completa o gama cat mai vasta de nevoi. Pana atunci, personal de-abia astept sa construiesc un sistem complet folosind aceste componente, utilizand tubulatura rigida. In curand… pe ecrane….

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Hydro X – Part I – Performanta

  1. rage fuury a scris pe:

    Mersi pentru articol Tudor!

    Fain kit-ul de la Corsair dar temperaturile la care urca un 9900K mi se par de domeniul Stephen King ((((-

  2. Monstru a scris pe:

    Nu are solder intre IHS si pastila, procesul de fabricatie este acelasi de acum 5 ani, dar numarul tranzistorilor este mai mare… cam trist, stiu

  3. Andrei Tudor a scris pe:

    Fain articol!
    Hai cu partea a doua! Chiar nu stiam de existenta, Corsair Hydro X.

Lasa-ne un comentariu: