Corsair Hydro X – Part I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 September, 2019.

GPU waterblocks: XG7 RGB

 

Mai departe, trecem la waterblock-urile destinate placilor video – oferta celor de la Corsair contine 7 modele, dintre care noi vom analiza 2. Toate waterblock-urile care fac parte din seria XG7 RGB sunt construite din cupru nichelat si sunt echipate cu back-plate din aluminiu, top-ul fiind construit din acryl. Diferenta intre cele 7 modele o reprezinta compatibilitatea si layout-ul adaptat fiecarui model de placa video.

Astazi vom analiza waterblock-ul compatibil cu placile Founders Edition RTX echipate cu GPU Geforce RTX 2080 / 2070 SUPER, precum si un al doilea, care este fericit numai cat vede un model de referinta Geforce GTX 1080 Ti. Le-am pozat pe amandoua, insa la capitolul de testare va ajunge doar XG7 RGB 20-SERIES montat pe un RTX 2080 – este o placa de actualitate, existenta deja de un an pe piata.

Cutia tipica Corsair adaposteste waterblock-ul impreuna cu backplate-ul precum si cele cateva accesorii: suruburile pentru montaj, dopurile aditionale impreuna cu un banut din plastic pentru insurubarea lor, precum si manualul de instalare. Calitatea este din nou la cele mai inalte standarde, pasta este pre-aplicata in acelasi mod ca si in cazul waterblock-urilor de procesor, iar pad-urile termice pentru memorii / VRM vine gata taiate si montate. Acest din urma pas usureaza semnificativ procesul de instalare, totul s-a potrivit la fix, nimic de reprosat aici.

De remarcat flow-meter-ul integrat in toate waterblock-urile XG7 RGB dar si partea superioara unde vin infiletate fitting-urile, aceasta avand forma unei memorii Corsair Dominator, materialul negru fiind nylon injectat pentru o mai buna rezistenta la montari repetate dar si la stangeri cu simt de raspundere. Singurul lucru care ar putea sa deranjeze din punct de vedere estetic este faptul ca XG7 nu este complet transparent, insa constructia hibrida care combina aluminiu, acryl si nylon ii da un aspect rafinat si ii confera o rezistenta mai mare decat cea a waterblock-urilor construite complet din acryl.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Hydro X – Part I – Performanta

 1. rage fuury a scris pe:

  Mersi pentru articol Tudor!

  Fain kit-ul de la Corsair dar temperaturile la care urca un 9900K mi se par de domeniul Stephen King ((((-

 2. Monstru a scris pe:

  Nu are solder intre IHS si pastila, procesul de fabricatie este acelasi de acum 5 ani, dar numarul tranzistorilor este mai mare… cam trist, stiu

 3. Andrei Tudor a scris pe:

  Fain articol!
  Hai cu partea a doua! Chiar nu stiam de existenta, Corsair Hydro X.

Lasa-ne un comentariu: