Corsair Hydro X – Part I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 September, 2019.

CPU waterblocks: XC7 RGB & XC9 RGB

 
Pentru moment, gama Hydro X este alcatuita din doua waterblock-uri pentru procesor, mai precis Corsair Hydro X Series XC7 RGB, compatibil cu Intel LGA 115x si AMD AM4, precum si si Corsair Hydro X Series XC9 RGB, conceput pentru platformele high-end Intel LGA2066 si AMD TR4, ambele fiind proiectate de catre Corsair. Producatorul a utilizat cupru nichelat pentru baza, respectiv nylon injectat si rama de aluminiu pentru capac.

Asa cum am specificat deja, nylon-ul injectat ar trebui sa fie mai rezistent in timp, nefiind predispus matuirii sub actiunea lichidului. Din cauza rezistentei mai mari a nylon-ului, top plate-ul este semnificativ mai subtire, ceea ce inseamna ca sunt folosite 10 suruburi pentru a tine waterblock-ul impreuna. Asta inseamna ca la o eventuala curatare va trebuie multa rabdare, waterblock-urile uzuale fiind echipate de obicei cu 4 suruburi.

Ambele modele sunt echipate cu cate 16 led-uri RGB adresabile individual, care pot fi controlate cu ajutorul aplicatiei Corsair iCUE. In cazul in care va intrebati care sunt diferentele constructive dintre XC7 si XC9, acestea vin din numarul de lamele din cold-plate (peste 60 pentru XC7 si peste 70 pentru XC9). Intre timp au aparut pe piata si versiuni de XC7 care pot fi montate pe Intel LGA2066 si AMD TR4, insa pentru performanta maxima se recomanda XC9, diferenta de pret intre ele fiind oricum minima (5 euro).

Waterblock-urile vin ambalate intr-o cutie eleganta, tipica produselor Corsair. Sistemele de montare sunt finisate perfect, arcurile si suruburile de tensionare fiind deja fixate pentru un montaj mai facil. Primul contact cu waterblock-ul in sine este unul socant din punct de vedere al greutatii, datorita folosirii nylon-ului subtire XC7 si XC9 fiind foarte usoare. Pasta termica este pre-aplicata intr-un tipar gandit astfel incat sa permita intinderea ei uniforma in momentul in care aplicam presiune.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Hydro X – Part I – Performanta

 1. rage fuury a scris pe:

  Mersi pentru articol Tudor!

  Fain kit-ul de la Corsair dar temperaturile la care urca un 9900K mi se par de domeniul Stephen King ((((-

 2. Monstru a scris pe:

  Nu are solder intre IHS si pastila, procesul de fabricatie este acelasi de acum 5 ani, dar numarul tranzistorilor este mai mare… cam trist, stiu

 3. Andrei Tudor a scris pe:

  Fain articol!
  Hai cu partea a doua! Chiar nu stiam de existenta, Corsair Hydro X.

Lasa-ne un comentariu: