Corsair Hydro X – Part I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 September, 2019.

Hydro X line-up

 
Deschizand servieta in care a venit kit-ul de test am gasit doua waterblock-uri pentru procesor, mai precis Corsair Hydro X Series XC7 RGB (LGA 115x/AM4) si Corsair Hydro X Series XC9 RGB (LGA2066/TR4), ambele construite in-house de catre Corsair. Acestea sunt construite din cupru nichelat pentru baza, respectiv nylon injectat si rama de aluminiu pentru capac. Spre deosebire de top-urile acrylice, nylon-ul injectat ar trebui sa fie mai rezistent in timp, nefiind predispus matuirii sub actiunea lichidului.

Evident, ambele sunt echipate cu cate 16 led-uri RGB adresabile individual, care pot fi controlate cu ajutorul aplicatiei Corsair iCUE. Tot din nylon injectat este construit si rezervorul montat pe combo-ul pompa / rezervor Corsair Hydro X Series XD5 RGB, in tandem cu o pompa Xylem D5 PWM. Rezervorul are o capacitate de 330ml, in timp ce pompa are un debit de 800L/h, combo-ul fiind dotat cu 10 led-uri RGB.

In pachet gasim un sistem de prindere multi-functional, care poate fi pozitionat vertical sau orizontal, precum si un senzor de temperatura G1/4 si un adaptor pentru pornirea sursei “in gol”, util in momentul in care verificam circuitul de scurgeri.

Oferta este completata de 7 waterblock-uri pentru placi grafice, atat pentru placi video NVIDIA cat si AMD. Noi am primit la test Corsair Hydro X Series XG7 RGB 20-SERIES pentru RTX 2080 FE sau RTX 2070 SUPER precum si Corsair Hydro X Series XG7 RGB 10-SERIES pentru mai vechiul Geforce GTX 1080 Ti. Ambele sunt construite din cupru nichelat si sunt echipate cu back-plate din aluminiu, insa de aceasta data capacul are o constructie clasica, din acryl. Evident, waterblock-urile sunt echipate cu iluminare RGB care poate fi controlata cu ajutorul solutiei iCUE.

 

 

La capitolul fitting-uri, Corsair au colaborat cu Bitspower, oferind o serie intreaga de fitting-uri si adaptoare, atat pentru soft tubing, cat si pentru hard tubing. Nu in ultimul rand, XL5 este gama de lichide produsa in colaborare cu Mayhems, in momentul de fata fiind disponibile 4 culori si o versiunea clear, cea din urma fiind si ceea ce vom folosi noi in testul de astazi.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Hydro X – Part I – Performanta

  1. rage fuury a scris pe:

    Mersi pentru articol Tudor!

    Fain kit-ul de la Corsair dar temperaturile la care urca un 9900K mi se par de domeniul Stephen King ((((-

  2. Monstru a scris pe:

    Nu are solder intre IHS si pastila, procesul de fabricatie este acelasi de acum 5 ani, dar numarul tranzistorilor este mai mare… cam trist, stiu

  3. Andrei Tudor a scris pe:

    Fain articol!
    Hai cu partea a doua! Chiar nu stiam de existenta, Corsair Hydro X.

Lasa-ne un comentariu: