Gigabyte P55A-UD6: SATA 6Gb/s si USB 3.0 pentru mase

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 November, 2009.


In apropierea backpanel-ului putem gasi chipul NEC care se ocupa de suportul pentru USB 3.0 pe care il ofera aceasta placa. De asemenea, cele 2 porturi compatibile USB 3.0 au culoarea albastra si se afla sub cea de-a doua mufa de retea.

IMG_7820

IMG_7932

Scotand sistemul de racire putem identifica si controller-ul Marvell 9128 (varianta cu suport RAID) care beneficiaza chiar si de racire. Porturile cu suport SATA 3 sunt in numar de 2, au culoarea alba si sunt numite GSATA3_6, respectiv GSATA3_7.

IMG_7791

IMG_7949

Seria noua de la Gigabyte mai are pe langa tripletul 333 inca ceva in plus fata de vechile modele. Dupa numeroase probleme raportate de diversi overclockeri (puteti gasi pe forumul XtremeSystems threadul deschis de Massman) Gigabyte a decis sa schimbe problematicul socket 1156 Foxconn cu unul fabricat de catre Lotes, care este intalnit si pe modelele de varf de la EVGA (Classified, FTW). Aceasta problema nu afecteaza prea tare utilizatorul de rand dar cu siguranta overclockerii care vor sa foloseasca un voltaj mai ridicat impreuna cu o racire mai performanta vor fi mai linistiti o data cu aceasta schimbare a socketului.

IMG_7857

Comentarii

8 comentarii la: Gigabyte P55A-UD6: SATA 6Gb/s si USB 3.0 pentru mase

 1. Sata3, USB 3.0, procesoare cu 6 nuclee (sau mai multe) super rapide, software optimizat pentru multi-thread, medii de stocare flash. Asta e viitorul.

 2. Rata de transfer maxima a standardului SATA 2 este de 384MB/s.sincer mi se pare putin la cum o folosesc eu>/SI FAZA CU 6gB/S HAI SA FIM SERIOSI MAI ASTEPTAM CEL PUTIN 2 -3 ANI PANA SA APARE SI PE PIATA:)

 3. Chiar daca ar aparea pe piata in 2-3 ani, va puteti imagina unde am fi peste 15 ani? 100gb/s? Se avanseaza prea rapid si cred ca la un moment dat o sa avem mari probleme.

 4. coreduo a scris pe:

  Ce probleme ? Or sa se constipe firele ? Cu cat mai rpd cu atat mai bine .Personal, cred ca singura problema care deranjeaza este cea a consumului de curent care este (inca) imens ,am vazut sisteme de test ptr noi sisteme desktop cu sursa de 1250 W…..maine poimane apar magazine cu echipamente de protectia muncii ptr instalatii IT……..

 5. Nicu Straton - SeVeN a scris pe:

  trebuie neaparat sa am placa asta 😀 doar este UD-SEVEN :))) care ar merge bine cu un i-SEVEN 8 SEVEN 0 bineinteles 😀

 6. “As fi totusi curios sa testez diferenta de performanta (daca exista) intre solutiile 3rd party (NEC si Marvell) si o solutie nativa (Intel, AMD, NVIDIA). Dar de asta ne vom ocupa atunci cand isi vor face aparitia pe piata.”. As vrea sa ii fac cunoscut autorului ca AMD a lansat foarte recent nishte cipseturi cu aceste dotari. Ati putea sa testati si sa vedem putin diferenta dintre Intel cu aceste dotari “emulate” si AMD cu suport nativ. Sunt chiar foaaarte curios!
  Respectele mele ptr review! 😉

 7. iulli a scris pe:

  Ar fi foarte interesant de vazut cum se comporta un hard extern clasic, USB 2.0, legat la o placa de baza cu USB 3.0. S-ar simti ceva imbunatatiri ale vitezei de transfer?

 8. Matose Post author a scris pe:

  Nu se va simti nimic pentru ca va lucra tot in mod USB 2.0 🙂

Lasa-ne un comentariu: